"30 minuts" ha recollit el Premi Valor de l'Advocacia Catalana 2015

El Consell de l'Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d'Advocats de Catalunya, ha distingit el programa "30 minuts" amb el Premi Valor 2015 en la categoria de Periodisme Social i d'Investigació. Els premis Valor s'han lliurat avui en un acte celebrat a l'Ateneu Barcelonès.

El Consell de l'Advocacia Catalana ha entregat aquesta tarda els II Premis Valor 2015, uns guardons que distingeixen les persones i entitats que s'han destacat per defensar els drets humans i que, amb la seva feina, des de diferents àmbits professionals, han contribuït a lluitar contra les injustícies. Els premiats són el programa "30 minuts" de TV3, l'advocat català Jordi Palou-Loverdos, pioner de la justícia universal i la resolució pacífica de conflictes, i l'economista i historiador libanès Georges Corm.

Eduard Sanjuan, director de "30 minuts" ha recollit el guardó en nom de l'equip del programa. El veterà espai de TV3 ha estat distingit amb el Premi Valor al Periodisme Social i d'Investigació, "com a reconeixement als més de 30 anys que fa que està en antena explicant el que passa a la societat, de manera compromesa, rigorosa i amb reportatges de qualitat". El Consell de l'Advocacia Catalana ha destacat que el programa "fa entendre millor la realitat que ens envolta a través del periodisme d'investigació" i  també "la qualitat i l'esperit crític dels seus reportatges".

Des de la seva primera emissió, el 19 d'octubre de 1984, el programa de TV3 "30 minuts" ha ofert més de 1.500 reportatges, dels quals gairebé un miler són de producció pròpia. Per al Consell de l'Advocació Catalana, "en aquests reportatges s'hi ha vist reflectida tota l'actualitat de les tres últimes dècades en imatges, amb una excel·lent narració dels fets, que ha contribuït a despertar l'esperit crític de l'espectador i a fer-lo reflexionar sobre el que està passant, en clau d'anàlisi. Molts d'aquests reportatges han posat de manifest les vulneracions de drets humans que s'estan produint dins i fora de les nostres fronteres".

L'acte de lliurament dels premis celebrat avui a l'Ateneu Barcelonès ha estat inaugurat pel conseller de Justícia, Germà Gordó, i presidit pel president del Consell, Abel Pié. . Hi han assistit el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Àngel Gimeno, la presidenta de la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament de Catalunya, Gemma Calvet i els degans dels 14 Col·legis d'Advocats catalans, entre d'altres personalitats del món jurídic i social.

tv3.cat/30minuts

facebook.com/30minuts

twitter.com/30minuts

Anar al contingut