Cabanabona

Un veí de Guissona de 86 anys mor a causa de l'incendi declarat a Agramunt

L'incendi que s'ha declarat al terme municipal d'Agramunt ha causat una víctima mortal. Es tracta d'un home de 86 anys, veí de Guissona, que els bombers han trobat a prop del seu vehicle, al terme municipal de Cabanabona. El foc ha començat poc després de les quatre de la tarda a la serra de Montclar i també afecta els termes de Cabanabona i Oliola. El vent, tot i que ja no bufa amb la mateixa intensitat, dificulta les tasques d'extinció dels bombers. Les flames ja han cremat 5.000 hectàrees, la majoria de vegetació agrícola. A més d'aquest incendi, també s'han declarat focs al nucli de la Cardosa, a prop de Cervera, i a Roda de Barà, on els focs ja estan controlats.

Actualitzat
L'incendi forestal agrícola d'Agramunt ha causat la mort d'un home de 86 anys, que ha estat trobat a última hora d'aquest divendres al terme municipal de Cabanabona, a la Noguera. L'home, veí de Guissona, ha estat localitzat al costat d'un automòbil caigut en un bancal, segons han confirmat fonts dels Bombers de la Generalitat. Les flames l'haurien atrapat quan ha sortit del cotxe amb què ha bolcat perquè el fum l'ha desorientat.

L'incendi, que ha obligat a confinar la població de Sanaüja per precaució, ha afectat més de 5.000 hectàrees de vegetació, la majoria agrícola.

La Direcció General de Protecció Civil ha declarat poc abans de dos quarts de vuit del vespre d'aquest divendres la fase d'emergència per la coincidència de tres incendis forestals a Catalunya.

Segons el Servei Català de Trànsit, les carreteres que havien estat tallades a la tarda com a conseqüència dels incendis declarats a Agramunt, Cervera i Roda de Barà, al Tarragonès, ja han estat reobertes al trànsit, a excepció de la carretera L-314 a l'altura de Torrefeta i Florejacs, a la Segarra.
Anar al contingut