San Francisco

Yahoo rebutja l'oferta de compra del gegant informàtic Microsoft

Yahoo planeja rebutjar l'oferta de compra hostil que li ha fet Microsoft. El gegant informàtic havia ofert 30.000 milions d'euros però el consell d'administració de la companyia creu que aquesta quantitat està molt per sota del valor que té actualment Yahoo. La notícia l'avança el diari nord-americà "The Wall Street Journal" citant fonts pròximes a l'acord però ni Yahoo ni Microsoft han reaccionat per ara a la publicació de l'article. Segons aquestes fonts, és improbable que el gegant d'internet accepti una oferta per sota dels 40 dòlars per acció. La de Microsoft valorava cada títol en 31 dòlars.

Actualitzat
La que podria ser la major fusió de dues companyies tecnològiques de la història s'està desinflant. Així ho avança el rotatiu nord-americà, que assegura que el consell directiu de Yahoo planteja rebutjar l'oferta de Microsoft. El motiu: que aquesta "infravalora enormement" la companyia d'internet. El preu per acció que ofereix l'empresa de Bill Gates no té en compte, segons les fonts del "Journal", els riscos que suposaria la fusió entre el principal fabricant de programes del món i el gegant d'internet.

A més, Yahoo considera una possible aliança amb el buscador Google per mantenir així la seva independència. L'oferta de Microsoft volia fer front precisament a l'hegemonia de Google en el mercat de cercadors a internet i de publicitat "on line".

Segons una enquesta recent de la companyia americana ComScore, Google té el 77% de quota de mercat com a cercador mentre Yahoo ocupa el segon lloc, amb un 16% de les consultes. Pel que fa a la publicitat a la xarxa, un mercat que el 2007 ha generat 40.000 milions d'euros, Google també ocupa la primera posició. El 2007 va ingressar 16.500 milions de dòlars, un terç dels ingressos mundials, i Yahoo, 6.000 milions.
Anar al contingut