El mosso acusat i David Fernàndez durant el judici en una imatge d'arxiu.
El mosso acusat i David Fernàndez durant el judici en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Absolt el mosso que va agredir David Fernàndez durant el desallotjament de la plaça Catalunya

La sentència reconeix que l'agent va pegar a Fernández, però considera que va ser una acció proporcionada perquè s'havia de desallotjar la plaça Catalunya de Barcelona. El diputat de la CUP ja ha anunciat que recorrerà la decisió judicial.

RedaccióActualitzat

El jutge ha absolt el comandament dels Mossos d'Esquadra que va ser denunciat per l'ara diputat de la CUP David Fernàndez per haver-lo agredit durant el desallotjament dels "indignats" de la plaça Catalunya el 27 de maig del 2011. La sentència reconeix que l'agent va pegar a Fernández, però considera que va ser una acció proporcionada perquè s'havia de desallotjar la plaça Catalunya de Barcelona.

El magistrat creu que el comandament dels antiavalots va infligir cops amb seqüències llargues que no es limitaven a un o dos cops secs com marca el protocol policial, però segons ha escrit això no és motiu de condemna penal sinó com a molt de falta administrativa.

A la demanda, Fernàndez li reclamava una multa i una indemnització de 1.300 euros perquè a més dels cops de porra, assegura que el mosso li va clavar una puntada a la cama que li ha deixat una cicatriu.

El jutge sosté que l'imputat va fer un ús proporcionat de la força tenint en compte la situació d'ocupació de la plaça de Catalunya i que calia desallotjar-la perquè treballessin els camions de la neteja.

Fernàndez recorrerà

El diputat de la CUP ha reaccionat a la sentència en el seu compte de Twitter. Fernàndez anuncia que presentarà un recurs perquè "l'única lluita que es perd és la que s'abandona". En tres piulades, el parlamentari lamenta que l'acció policial del 27 de maig quedi "impune" i conclou que "la impunitat és la recompensa que s'atorga a la violència... quan és d'Estat".

Posteriorment, Fernàndez ha comparat la sentència absolutòria per al comandament dels Mossos amb els dos anys de presó per als condemnats per llançar un pastís a la cara de la presidenta de Navarra. En forma de vers, escriu: "Un tarta, / 2 anys de presó / 23 cops de porra, / una absolució".

 

 

Anar al contingut