Barcelona

El PSC rebutja entrar al Pacte Nacional pel Dret a Decidir però obre la porta a votar-hi a favor al Parlament

Els socialistes catalans reafirmen el seu rebuig a formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir malgrat reconèixer els esforços de Rigol i obren la porta a donar suport a "les tesis" del document si és traslladat el debat al Parlament.

RedaccióActualitzat
Joc d'equilibris dels socialistes catalans amb un no però sí al dret a decidir. Poc abans de la presentació del manifest consensuat, el PSC ha reafirmat aquest dilluns el seu rebuig a formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir malgrat les gestions de l'expresident del Parlament Joan Rigol, però ha deixat la porta oberta a donar suport a "les tesis" del document fundacional d'aquest organisme si aquest es porta al Parlament com a resolució.

Després de l'executiva del PSC, el portaveu del partit, Jaume Collboni, ha reconegut en roda de premsa els esforços de Rigol per acostar postures, encara que creu que aquest debat ha de traslladar-se al debat de política general que se celebrarà a final d'aquest mes.

En aquest escenari és on el PSC, segons ha dit, podria donar suport a les tesis a favor de la consulta catalana en els termes que plantegi l'anomenat Pacte Nacional, del qual tampoc formen part PPC i Ciutadans.
Anar al contingut