Coques de fruita i pinyons. (Foto: ACN)
Les que tenen més sortida són les de llardons, pinyons, fruita, crema o les farcides. (Foto: ACN)
Barcelona

Coques de Sant Joan més petites i al mateix preu que l'any passat

Com ja va passar el 2012, els pastissers catalans preveuen vendre coques més petites del que solia ser habitual, arran de la crisi econòmica.

Les que tenen més sortida són les de llardons, pinyons, fruita i crema, i els preus són similars als de l'any passat.

RedaccióActualitzat
Com ja va passar el 2012, els pastissers catalans preveuen vendre coques més petites del que era habitual, per la crisi econòmica. L'any passat, ja se'n van arribar a fer de fins a 200 grams, i aquest any es repetirà la fórmula. "Segur que se'n faran més de 300 grams que no pas de quilo", assenyala el president del Gremi de Pastissers de Catalunya, Joan Turull. La recaptació, per tant, pot ser menor. En total, els pastissers catalans esperen vendre'n 1.600.000.

Les que tenen més sortida són les de llardons, pinyons, fruita, crema i les farcides. El que canvia respecte a l'any passat és que la revetlla cau en diumenge, i això pot afavorir els forns de llocs turístics. El que no ha variat són els preus, que es mantenen igual que altres anys perquè no sigui un obstacle per comprar-ne. Oscil·len entre els 16 i 25 euros el quilo.

Tot i que la crisi afecta el dia a dia de les pastisseries, Turull ha explicat que la venda de productes de diada és el que més aguanta perquè "la gent respon en dates especials". "No es concep una revetlla sense coca", ha remarcat. Ha assegurat que això respon al fet que Sant Joan, com altres diades, és una tradició molt arrelada al país.
Anar al contingut