El secretari general d'Universitats del govern espanyol, Federico Morán, aquest dijous al Congrés dels Diputats.
El secretari general d'Universitats del govern espanyol, Federico Morán, aquest dijous al Congrés dels Diputats.
Congrés dels Diputats

El Ministeri d'Educació diu que la professora Ponsatí pot tornar a optar a la càtedra de Georgetown

El secretari general d'Universitats, Federico Morán, nega que a la professora catalana no se li hagi renovat la càtedra a la Universitat de Georgetown per les seves opinions polítiques, sinó perquè ha acabat el període de la càtedra, i afegeix que pot presentar-se a la pròxima convocatòria.

RedaccióActualitzat
El secretari general d'Universitats del Ministeri d'Educació, Federico Morán, ha negat aquest dijous que hi hagi motius polítics al darrere de la no renovació de la càtedra Príncep d'Astúries de la Universitat de Georgetown a la professora catalana Clara Ponsatí.

Després de la seva compareixença a la comissió d'Educació del Congrés dels Diputats, Morán ha afirmat que s'ha procedit a una convocatòria tant d'aquesta càtedra Príncep d'Astúries de la Fundació Endesa com d'una altra similar a Nou Mèxic d'Iberdrola perquè "corresponia fer-ho ara".

Ponsatí ha denunciat que darrera d'aquesta convocatòria hi ha una represàlia del govern espanyol a causa de les seves opinions polítiques. La professora catalana va participar en un programa de la cadena Al-Jazzeera sobre una possible independència de Catalunya, en el qual va defensar el dret a decidir.

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha qualificat d'"irresponsable" la decisió de no renovar el contracte a Ponsatí.

"Un currículum excel·lent"

En canvi, Morán ha volgut ressaltar que "no hi ha cap problema" perquè la professora continuï a la càtedra si torna a presentar la seva candidatura. El secretari general d'Universitats ha dit que Ponsatí té "un currículum excel·lent" i si un comitè mixt, nacional i internacional l'escull, tornarà a "ser contractada l'any que ve".

Morán ha aclarit que d'aquí a un mes i mig o dos mesos s'obrirà el termini per presentar candidatures i, cap a l'estiu, el comitè presentarà una terna de candidats finalistes.
Anar al contingut