Barcelona

Mas-Colell: "Algú ha estat molt irresponsable, aquesta decisió s'ha de corregir"

El govern català està convençut que la decisió de no renovar la professora que ocupa la càtedra Príncep d'Astúries a la Universitat de Georgetown respon a una decisió política perquè ella s'ha expressat a favor del dret a decidir.

RedaccióActualitzat
Per primera vegada des de la seva creació, la càtedra Príncep d'Astúries, a la prestigiosa universitat nord-americana de Georgetown, quedarà vacant l'any que ve. El Ministeri d'Educació, que és el que convoca la plaça, ha decidit no renovar el contracte a la professora que l'ocupa, la catalana Clara Ponsatí. La professora denuncia que el govern espanyol l'ha censurat per les seves opinions polítiques.

El govern català està convençut que aquesta actuació respon, sense cap mena de dubte, a una decisió política i demana una rectificació. N'ha parlat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que considera que la decisió que s'ha pres és molt greu i que suposa un precedent. És per això que demana que es rectifiqui. "Algú ha estat molt irresponsable en prendre una decisió política per raons d'opinió. Aquesta decisió s'ha de corregir. Qui ha pres aquesta decisió ha pres una mala decisió i ha establert un precedent molt greu".

Mas-Colell, que ha recordat que la llibertat d'expressió és un pilar de la democràcia, ha afegit que el govern no descarta fer arribar aquesta petició per escrit a l'executiu de Rajoy.
Anar al contingut