L'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas, davant la minibandera espanyola
L'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas, davant l'Ajuntament (Foto d'arxiu: ACN)
Gallifa

Fornas diu que CiU li vol prendre l'alcaldia de Gallifa perquè no els agrada les seves accions a favor de la indèndència

CiU ha presentat una moció de censura per "l'enrocament en qüestions nacionals" de Jordi Fornas, alcalde de Gallifa per Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

RedaccióActualitzat
El càrrec de Jordi Fornas, alcalde de Gallifa per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i membre de Catalunya Acció, perilla. La raó és la moció de censura que CiU ha presentat aquesta setmana i que es debatrà el pròxim 30 de març. L'alcalde independentista assegura que el grup municipal de CiU, que ara té majoria al consistori, li vol prendre l'alcaldia perquè no els agraden les seves accions en favor de la independència.

Segons ha denunciat el mateix alcalde, "CiU de Gallifa, seguint instruccions de la direcció nacional, té com a objectiu acabar amb les iniciatives d'en Jordi Fornas com l'afer de la minibandera espanyola a la façana consistorial o el d'haver liderat la sobirania fiscal dels ajuntaments catalans". L'argument de la moció inclou com a principal argument l'"enrocament en qüestions de política nacional" de l'actual alcalde.

Des de CiU, en canvi, asseguren que plantejaran una moció de censura perquè Fornàs està més per la politica nacional que per les tasques del poble.

Fornas va arribar a l'alcaldia de Gallifa gràcies al suport de tres regidors de Solidaritat davant els dos que tenia CiU a aquest municipi del Vallès Occidental, però la dimissió d'un regidor de SI va obrir un nou panorama que, segons sembla, finalment, farà canviar la correlació de forces en aquest poble de només 200 habitants, ja que el substitut del regidor dimissionari no és de Solidaritat, sinó de Convergència i Unió.
Anar al contingut