Ministres d'Exteriors de l'Aràbia Saudita i França a la trobada internacional a Marràqueix sobre el conflicte a Síria
El Caire

Un centenar de països reconeixen la Coalició Nacional de Síria com a única interlocutora del poble sirià

Un centenar de països occidentals i àrabs han reconegut, en una trobada internacional al Marroc, la Coalició Nacional de Síria com a única interlocutora del poble sirià. A Damasc, mentrestant, hi ha hagut un atemptat que ha causat un mort i el Ministeri de l'Interior sirià ha sigut víctima d'almenys tres explosions.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, ha fet saber aquest dimecres que un centenar de països, entre governs àrabs i occidentals, reconeixen oficialment la nova Coalició Nacional de Síria com a única interlocutora del poble en el conflicte sirià.

L'anunci s'ha fet en una trobada internacional a Marràqueix, on l'oposició siriana ha dit que fa falta suport armamentístic i militar a banda de les ajudes humanitàries que estan rebent. Ja abans d'aquesta trobada, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha reconegut també la coalició opositora.

Tot i el reconeixement internacional general, algunes potències no veuen del tot clara la composició d'aquest nou front unit de l'oposició a Síria, que es va crear fa just un mes. És el cas de la mateixa França, que ha dit que vol estudiar amb detall alguns dels grups que componen aquesta agrupació. L'Aràbia Saudita, en canvi, s'ha compromès a donar a l'oposició un paquet d'ajudes de 100 milions de dòlars.

Mentrestant, aquest dimecres al matí ha mort una persona i cinc més han resultat ferides en un atemptat a Damasc. Una explosió de diversos artefactes, en un barri de majoria cristiana drusa, ha deixat una víctima mortal i alguns ferits. Per altra banda, el Ministeri de l'Interior sirià, a Damasc, ha sigut víctima d'almenys tres explosions que han provocat diverses persones ferides.
Anar al contingut