Barcelona

El PSC obre la porta a un referèndum si les forces sobiranistes guanyen unes hipotètiques eleccions

Pere Navarro diu a Catalunya Ràdio que si en les pròximes eleccions els partits independentistes tenen majoria s'hauran d'establir els sistemes democràtics oportuns perquè s'escolti la veu dels ciutadans. El secretari general dels socialistes garanteix que no pactaran amb el PPC per contrarestar els independentistes.

Catalunya RàdioActualitzat
El PSC no té la intenció de posar pals a les rodes a una possible majoria sobiranista. El primer secretari dels socialistes, Pere Navarro, garanteix que no pactaran amb el PP per contrarestar la suma de vots independentistes.

En una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Navarro ha explicat que hi ha molta més distància entre el PP i el PSC que entre els populars i Convergència i Unió, amb qui, recorda, "han pactat tota aquesta legislatura la política de les retallades". El polític socialista ha estat clar: "No faríem un pacte amb el PP".

Des del PSC, a més, s'obre la porta a un referèndum després d'unes hipotètiques eleccions. Navarro ha dit que si a les pròximes eleccions els partits independentistes tenen majoria s'hauran d'establir els sistemes democràtics oportuns perquè s'escolti la veu dels ciutadans.

El PSC, però, demana transparència. Diu Navarro que cal que tots els partits i en especial Convergència i Unió defineixin si són independentistes o no en el programa electoral. El líder socialista ha estat el primer a respondre la seva pròpia pregunta: el PSC reitera la seva aposta pel federalisme asimètric.

Navarro considera que Convergència és poc clara sobre les seves aspiracions independentistes. Assenyala que "la gent vol que se li parli clar" i, en aquest sentit, afegeix que "no s'hi val que el president de la Generalitat digui que davant una manifestació independentista se sent absolutament identificat, però després li costi pronunciar la paraula independència".

Respecte a la possibilitat que el Parlament faci un pronunciament a favor del dret a decidir de Catalunya, ha dit que el PSC ho valorarà quan es defineixi clarament el sentit de la proposta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut