Barcelona

Unió anirà a la manifestació a defensar el pacte fiscal però sense Duran

Unió Democràtica de Catalunya anirà a la manifestació a defensar el pacte fiscal i no la independència. Duran demana "coherència" i no donar suport a la secessió en una marxa quan no es defensa al Parlament.

RedaccióActualitzat
El líder de CiU al Congrés i màxim dirigent d'UDC, Josep Antoni Duran, ha anunciat aquest dijous que el partit democratacristià acudirà a la manifestació independentista de la Diada de l'11-S, tot i que ha concretat que ho farà en defensa del pacte fiscal i no de la independència.

En roda de premsa, ha afirmat que UDC ha de ser coherent i no manifestar-se a favor de la independència quan no ho porta incorporat en el seu programa: "Hem de ser coherents, no podem sortir el dia 11 de setembre a defensar la independència i votar-hi en contra al Parlament dos dies després".

Duran ha subratllat que UDC no comparteix el lema de la manifestació i ho ha considerat "antagònic" estratègicament a la consecució del pacte fiscal, una posició que dista de l'adoptada per CDC, que aquest dimarts ha assegurat compartir totalment el lema de la pancarta: 'Catalunya, el pròxim Estat a Europa'.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut