Una dona signa la compra de participacions preferents.
Una dona signa la compra de participacions preferents.
Brussel·les

Brussel·les nega cap acord amb Madrid sobre una solució per a les preferents

La Comissió Europea diu que són "pures especulacions" les informacions sobre una possible fórmula pel retorn dels diners de les preferents.

RedaccióActualitzat
Brussel·les ha qualificat de "pura especulació" les informacions que surten sobre un acord entre el govern espanyol i la comissió europea sobre el retorn dels diners de les preferents. Fonts del Ministeri d'Economia confirmen que hi ha converses però que la qüestió està molt oberta.

La Comissió Europea ha negat que hi hagi cap fórmula negociada amb el govern espanyol per pal·liar les pèrdues dels propietaris de participacions preferents en les caixes espanyoles nacionalitzades, unes informacions publicades dimecres pel diari "Financial Times".

"És pura especulació. Les negociacions continuen el seu curs i no han conclòs", han explicat fonts de l'executiu comunitari.

El rotatiu britànic publicava aquest dimecres, citant fonts pròximes a les negociacions que les entitats espanyoles nacionalitzades -Bankia, Novagalicia Banc, Banc de València i Catalunyacaixa- oferirien bescanviar les participacions preferents per bons amb un valor nominal entre el 50% i el 70% inferior a l'inicial, però a un interès prou alt com per compensar aquesta diferència en un termini de sis anys. Així, els titulars de les preferents primer n'assumirien les pèrdues però després acabarien recuperant la inversió.  

Altres fonts comunitàries han declinat "confirmar ni desmentir" la informació del "Financial Times" al·legant que les negociacions, que van arrencar després de "la nacionalització de Bankia", continuen el seu curs.
Anar al contingut