Imatge d'arxiu d'una protesta a Madrid contra les participacios preferents
Imatge d'arxiu d'una protesta a Madrid contra les participacios preferents
Madrid

Madrid negocia amb la UE una solució per als afectats de les preferents

Els clients amb preferents podrien patir pèrdues inicials d'entre el 50% i el 70% dels productes contractats, però podrien recuperar tots els diners i els interessos en un termini d'entre 4 i 6 anys. És una de les solucions que Madrid estaria negociant amb Brussel·les, segons publica el "Financial Times".

RedaccióActualitzat
El govern espanyol està negociant amb Brussel·les una solució per als milers de petits estalviadors que van comprar participacions preferents. Una possible solució passaria perquè els clients acceptessin una rebaixa del 50 o 70% del seu producte, però a canvi que se'ls retornessin tots els diners més interessos en un termini d'entre 4 i 6 anys. Els bancs espanyols han col·locat uns 30.000 milions d'euros en preferents entre els clients minoristes.

La informació la publica aquest dimecres el diari "Financial Times", que cita fonts properes a les negociacions. Tot i donar algunes xifres, el rotatiu afirma que encara no s'ha pres cap decisió final ni sobre la rebaixa ni sobre els interessos que cobrarien els inversors. Tant la UE com el govern espanyol es mostren confiats que els eixos principals de l'acord seran acceptats per Brussel·les. Després del consell de ministres espanyols del 24 d'agost, i sobretot a partir del setembre, es podrien conèixer més detalls de les converses.

Molts petits inversors es van sentir enganyats pels bancs i les caixes a l'hora d'acceptar les participacions preferents, que oferien un interès molt elevat, però a canvi d'una inversió perillosa. Molts dels afectats asseguren que no els van explicar els detalls d'aquest producte i han portat el seu cas als tribunals al no poder recuperar els seus estalvis.

Anar al contingut