Criatures a l'aula d'una escola bressol
Criatures a l'aula d'una escola bressol
Barcelona

La Generalitat apuja un 25% el preu de les guarderies el pròxim curs

Les 42 guarderies de la Generalitat repartides per tot Catalunya apujaran el pròxim curs un 25,6% el preu, segons l'ordre de la Conselleria d'Ensenyament sobre el preu del servei escolar.

RedaccióActualitzat
Si aquest curs les guarderies públiques tenen un cost de 78 euros mensuals, l'any que ve les famílies hauran de pagar 98 euros per fill i mes.

La Generalitat recorda en aquesta resolució que no es tracta d'una etapa d'ensenyament obligatori i, per aquesta raó, no està subjecta a gratuïtat.

"Cal equiparar progressivament l'import del preu públic per a l'escolarització d'alumnes de les guarderies de la Generalitat i de les corporacions locals"
, diu el govern, que avisa que aquesta ordre preveu un increment del preu i la supressió de les bonificacions per ingressos anuals.

Aquest augment de les quotes que hauran de pagar els pares a les guarderies de la Generalitat se suma a la incertesa de les famílies sobre les guarderies de titularitat municipal, que, tot i haver obert la preinscripció, encara no han marcat el preu que han de pagar pares, consistoris i Generalitat en estar en discussió l'aportació pública a cada plaça.

Augment de les taxes educatives

L'augment de les taxes de les guarderies no és l'únic, ja que la Generalitat ha incrementat totes les taxes que gestiona la Conselleria d'Ensenyament respecte al 2011, segons la llei de pressupostos.

Concretament la Generalitat ha incrementat de 51 a 58 euros l'expedició del títol de Batxillerat i de Formació Professional (FP), mentre que ha elevat de 114 a 130 l'expedició de títols de música i dansa.

Les taxes d'inscripció a les proves de Batxillerat han pujat de 84 a 96 euros, i de la mateixa manera ha incrementat les taxes de les proves d'FP, i d'homologació dels estudis estrangers en ensenyaments no universitaris.

Alhora, el pròxim curs augmentarà el preu de les escoles oficials d'idiomes, que passen de 155 a 176 euros per als alumnes oficials, i de 57 a 65 euros per als estudiants lliures.







Anar al contingut