La Rioja

Montoro nega que s'apugin impostos el 2013 i assegura que només en faran una ponderació

El govern espanyol fa jocs verbals per explicar l'augment de l'IVA el 2013. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha ofert la seva visió particular de la mesura. Montoro ha fet servir un eufemisme per negar que sigui una pujada d'impostos. Assegura que es tracta d'una "ponderació per afavorir el creixement i la creació d'ocupació".

RedaccióActualitzat
"No apujarem els impostos, canviarem la ponderació dels impostos per afavorir el creixement i crear ocupació". Amb aquestes paraules, el ministre d'Hisenda ha corregit el que aquest divendres s'ha anunciat com un augment impositiu de cara al 2013 en el Consell de Ministres.

Segons Montoro, la pujada de l'IVA i d'altres impostos especials no és un augment, sinó una compensació, perquè s'equilibra amb la rebaixa, també anunciada per l'executiu, de la imposició sobre el treball.

El ministre considera que aquesta "ponderació" afavorirà el creixement i la creació d'ocupació que, diu, són les seves dues prioritats com a govern.

Montoro ha explicat en el congrés del PP de la Rioja que aquestes mesures seran temporals i que variaran "en la mesura que l'evolució econòmica ho vagi permetent". L'objectiu del ministre és canviar la ponderació dels impostos en clau europea".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut