Imatge d'arxiu d'uns camps de carxofes a Sant Boi de Llobregat, a prop de la zona on s'instal·laria l'Eurovegas. (Foto: ACN)
Camps de carxofes a Sant Boi de Llobregat, a prop de la zona on s'instal·laria l'Eurovegas. (Foto: ACN)
Barcelona

Artur Mas assegura que Catalunya ha retallat distàncies amb Madrid en la pugna per acollir el projecte Eurovegas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que la proposta catalana per acollir el projecte d'Eurovegas ha retallat distàncies respecte a la de la comunitat de Madrid. Segons Mas, la feina feta en els últims mesos ha equilibrat més les posicions, tot i que el projecte de Madrid encara continua tenint més possibilitats d'aconseguir el macrocomplex de joc.

RedaccióActualitzat
El president ha destacat la importància i la gran inversió que el projecte suposaria per al país i ha anunciat que l'executiu farà "tot el possible" per intentar que Eurovegas es construeixi a Catalunya, ja que es tracta d'una inversió que suposarà 7.000 milions d'euros en una primera fase. Una quantitat, segons Mas, equivalent "al pressupost de la sanitat catalana de tot un any", a més dels "molts llocs de treball associats" al projecte, "en un moment que al nostre país hi ha un atur significatiu".

En la mateixa línia que Mas, la vicepresidenta Joana Ortega ha comparat l'elecció de la seu d'Eurovegas amb la lluita entre el Barça i el Madrid per la Lliga. "Això és com el Barça: vostè confia que el Barça acabarà guanyant la Lliga? Jo, sí", ha dit Ortega en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". La número dos del govern també ha dit que l'executiu ha de "batallar" per fer de Catalunya el pol d'atracció del turisme i els congressos del sud d'Europa.

Precisament aquest divendres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha viatjat a Las Vegas per negociar amb el magnat nord-americà Sheldon Adelson sobre el gran complex d'oci.

Anar al contingut