El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Milà

Berlusconi no serà jutjat pel "cas Mediatrade"

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, no serà jutjat pel "cas Mediatrade". La jutge de l'audiència preliminar del Tribunal de Milà li ha retirat els càrrecs de frau fiscal i apropiació indeguda. Això no obstant, ha decretat noves imputacions, entre elles al fill de Berlusconi, Pier Silvio; al president del grup televisiu Mediaset, Fedele Confalonieri; al productor americà Frank Agram i al mediador Daniele Lorenzano. L'inici del judici està previst pel pròxim 22 de desembre. El "cas Mediatrade" vol dilucidar si el grup Mediaset, propietat de Berlusconi, va comprar a través de la seva filial Mediatrade drets de pel·lícules a un majorista nord-americà mitjançant l'intermediari Frank Agram i la seva empresa Wiltshire per augmentar després els preus i permetre amb la seva recompra evadir diners a Hisenda.

Actualitzat
A banda del "cas Mediatrade", Berlusconi s'asseu a la banqueta dels acusats en dos altres judicis: el "cas Ruby", en què se l'acusa d'incitació a la prostitució de menors i abús de poder, i el "cas Mills", per suposada corrupció en acte judicial. També té pendent la decisió de la justícia sobre si se l'envia a judici per la publicació d'escoltes telefòniques de procedència il·lícita en el diari de propietat de la seva família, "Il Giornale".

Els advocats de Berlusconi, Niccolo Ghedini i Piero Longo, han mostrat la seva satisfacció per la decisió de la jutge, que esperen que "tingui una gran influència" en el procés Mediaset, sobre drets televisius. Ghedini ha afegit que la decisió d'enviar a judici el fill del primer ministre, Pier Silvio Berlusconi, "és una cosa que ens ha sorprès, perquè ell està completament al marge dels fets de què se l'acusa".
Anar al contingut