Trípoli

El règim de Líbia denuncia la mort del fill petit de Gaddafi i de tres dels seus néts en un atac de l'OTAN

Un dels fills del coronel Moammar al-Gaddafi hauria mort aquest dissabte a la nit després d'un bombardeig de l'OTAN contra el complex presidencial de la família a Trípoli. Segons el govern libi, l'atac no només han matat Saif al-Arab Gaddafi sinó també tres néts del coronel. Un portaveu del règim ha confirmat que el líder libi ha sortit il·lès de l'atac i ha acusat la coalició internacional d'intentar assassinar la cúpula de poder del país. No és el primer bombardeig de l'Aliança Atlàntica contra la residència dels Gaddafi, divendres hi va haver un altre atac que va destruir parcialment el complex, però no va causar víctimes mortals.

Actualitzat
El govern libi denuncia la mor de Saif al-Arab, el fill petit de Moammar al-Gaddafi, i tres néts del coronel en un atac de les forces de l'OTAN a Trípoli, la capital del país.

Saif al-Arab tenia 29 anys i era el sisè fill del coronel, el menys conegut i amb menys pes dins el règim. El règim libi presenta el fill mort de Gaddafi com un civil sense activitats polítiques ni militars, que estudiava a Alemanya. De fet, tenia un perfil públic molt més baix que altres fills de Gaddafi totalment compromesos amb el règim, com Saif al-Islam o Aixa.

Cap font independent ha pogut verificar la mort del fill petit de Gaddafi, però periodistes de l'agència Reuters certifiquen que han caigut almenys tres míssils sobre l'edifici. En el moment de l'atac, el coronel libi i la seva esposa eren a la residència, però n'han sortit il·lesos.

El portaveu del règim, Musa Ibrahim, assegura que aquest bombardeig és il·legal i acusa la coalició internacional d'intentar assassinar Gaddafi. L'OTAN ha reiterat que els seus objectius són militars, no persones, i ha lamentat que els seus atacs hagin causat morts. Un cop s'ha conegut la notícia, centenars de rebels han sortit als carrers de Bengasi per celebrar-ho.

No és el primer bombardeig de l'OTAN prop de Gaddafi. Divendres es va atacar el palau presidencial i dissabte hi va haver un altre atac als voltants de la televisió estatal quan es creia que el dictador dirigia un missatge en directe a la població.

No a l'alto el foc

L'atac ha arribat hores després que l'OTAN i els líders rebels haguessin rebutjat de forma contundent l'oferta de diàleg que Moammar al-Gaddafi va llençar-los dissabte en un discurs televisat.  El coronel libi es va mostrar disposat a parlar amb els Estats Units, el Regne Unit i França perquè aturessin els bombardejos aeris.

L'Aliança Atlàntica ha respost a Gaddafi que és moment de fets, i no de paraules, i que no pensa negociar fins que s'aturin els atacs contra civils.

L'oposició política líbia recorda que el coronel no respecta mai les treves. Un dels seus portaveus, Jalal el-Gallal, ho ha interpretat com una maniobra.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut