Madrid

Chacón creu que Espanya està preparada per tenir una presidenta i que sigui catalana

La ministra de defensa, Carme Chacón, ha assegurat que Espanya està preparada per tenir, si s'escau, una presidenta catalana, i ho emmarca dins del que ha titllat d'"obvietat". En aquest sentit, ha afegit que una dona catalana està tan preparada com un home o un candidat de qualsevol altra comunitat. De totes maneres, la ministra manté que el seu candidat continua sent José Luis Rodríguez Zapatero. Tot i això, ha destacat que si finalment decideix retirar-se, els militants tindran l'última paraula sobre el successor.

Actualitzat
Carme Chacón no ha volgut aclarir si es presentaria a un procés de primàries en cas que José Luis Rodríguez Zapatero no repetís com a candidat del PSOE a la presidència, i ha recordat les paraules de Felipe González en afirmar: "Una cosa és desitjar-ho i l'altra que els militants ho vulguin".

Chacón ha dit que, en qualsevol cas, són els militants els que tenen sempre l'última paraula. A més, ha assegurat que respectarà qualsevol decisió de Zapatero, que, per a ella, continua sent el seu candidat. "Si Zapatero decideix optar a la reelecció, sens dubte que votaré per ell", ha assegurat en un esmorzar informatiu d'Europa Press. "No seré jo qui alteri el respecte que Rodríguez Zapatero es mereix", ha afegit.

D'altra banda, i davant la insistència dels periodistes sobre si Espanya està preparada perquè una dona catalana la presideixi, Chacón ha dit que està tan preparada com per a un home o un candidat de qualsevol altra comunitat i ho ha definit com a "obvietat". En aquest sentit, ha recordat que quan dia va dir que Espanya estava preparada per a una dona presidenta, allò es va esdevenir com a "gran notícia" i això, ha manifestat, li va sorprendre perquè la notícia hauria estat que hagués dit que no ho està.

Chacón ha reconegut que hi ha tensió dins del PSOE però no per qui serà candidat, sinó per la imminència de les eleccions.

Hereu, "un candidat més legítim i fort que fa un mes"


Pel que fa al procés de primàries a Barcelona, Chacón ha manifestat que el partit està en una "profunda reflexió", necessària perquè si no el PSC serien uns insensats. Després de destacar que les primàries són "una fàbrica per crear legitimitats i entusiasme entre els militants", ha assegurat que Jordi Hereu és un candidat "més legítim i fort" que fa un mes.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut