Nico Rosberg
Rosberg ha pilotat amb una tranquil·litat inesperada a Sakhir (Reuters)
Fórmula 1

Rosberg s'adjudica el GP de Bahrain i es beneficia del tercer lloc d'un Hamilton que ha tingut problemes en la sortida

La prova ha tingut una sortida accidentada que ha deixat malparat el campió del món i també Sainz, que ha hagut d'abandonar

Actualitzat

Nico Rosberg ha fet un pas important en la classificació del mundial de Fórmula 1 en vèncer al Gran Premi de Bahrain, amb el benefici afegit que Lewis Hamilton només ha pogut ser tercer. Aquesta vegada, el Ferrari de Kimi Räikkönen s'ha esmunyit entre els dos Mercedes.

Hamilton ha estat el pilot més mal parat d'una sortida agitada i plena d'incidents des de la mateixa volta de formació. A Sebastian Vettel se li ha cremat el motor abans de tornar a l'engraellat i ja no ha pogut participar en la sortida.

El problema del vigent campió del món, que sortia des de la "pole", ha estat en el primer revolt. Valtteri Bottas ha extremat la frenada per passar-lo per l'interior, l'ha envestit de ple i ha malmès parts importants del xassís del britànic.

Hamilton, encara, ha tingut més sort que Carlos Sainz, a qui ha tocat Sergio Pérez i li ha provocat una punxada i problemes a la direcció. El madrileny ha passat pel "box" a canviar les gomes, però ha hagut d'abandonar a mitja cursa.

Abans d'això, Jenson Button, l'únic McLaren en pista pel veto mèdic a Fernando Alonso, ha hagut d'aturar el cotxe per un nou problema de fiabilitat.

Amb aquest panorama, Rosberg ha viscut una prova més plàcida del que es podia imaginar. Fins i tot s'ha permès ampliar l'estratègia de dues a tres aturades, com han fet la majoria de cotxes. Els Williams han estat els únics que s'han mantingut en les dues, i no se n'han sortit bé. Felipe Massa ha estat vuitè, i Bottas, que de tota manera ha estat castigat amb un "drive through" per la maniobra amb Hamilton, ha acabat novè.

Entre el tercer lloc i els Williams, quan la situació s'ha tranquil·litzat, s'han vist bones actuacions de Daniel Ricciardo, quart, Romain Grosjean, cinquè amb el sorprenent Haas, i Max Verstappen, sisè.

Per a Rosberg, és la cinquena victòria consecutiva des del final de la temporada passada. Diu l'estadística que sempre que un pilot encadena tants triomfs, acaba sent campió del món. De moment suma 50 punts  i ja n'hi treu 17 al seu company d'equip i etern rival.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut