Rockets i Bulls aprofiten les seves possibilitats en els "play-offs" derrotant en el tercer partit Blazers i Wizards.

Houston Rockets i Chicago Bulls es resisteixen a quedar eliminats dels "play-offs" de l'NBA després d'aconseguir les seves primeres victòries davant Portland Trail Blazers i Washington Wizards, que ara dominen aquests enfrontaments de la primera ronda per 2 a 1. Els Brooklyn Nets han trencat l'empat en la seva sèrie contra els Toronto Raptors després d'imposar-se als canadencs en el tercer partit.

Els Houston Rockets segueixen vius als "play-offs" de l'NBA després de guanyar el tercer partit de la seva eliminatòria de primera ronda contra els Portland Trail Blazers per 121 a 116. Els texans han aconseguit limitar la producció ofensiva de Lamarcus Aldridge, que havia superat els 40 punts en els dos enfrontaments previs. Aquesta matinada, l'aler pivot s'ha quedat en 23. James Harden ha liderat els Rockets amb 37 punts, 9 rebots i 6 assistències (tot i que amb poc encert en el llançament de camp, 13 de 35). L'equip de Portland perdia d'11 durant l'últim quart, però ha aconseguit forçar una pròrroga. Un triple del "rookie" Troy Daniels ha estat clau perquè els locals sumessin el seu primer triomf de la sèrie.

Després de perdre els dos primers partits disputats a Chicago, els Bulls han superat els Wizards a Washington per 97 a 100 en el tercer partit d'aquest duel de la Conferència Est. L'home clau de la nit ha estat l'aler Mike Dunleavy Jr., autor de 35 punts amb un fantàstic 8 de 10 en triples. Bradley Beal ha intentat evitar el triomf visitant anotant 13 dels seus 25 punts a l'últim quart. L'escorta de l'equip de Washington, però, no serà recordat per això, sinó per les seves declaracions en una entrevista en el descans, en què ha assegurat que un Dunleavy molt encertat durant la primera part amb 16 punts no tornaria a anotar en la segona.

En una altra eliminatòria de la primera ronda de l'Est, els Brooklyn Nets dominen per 2 victòries a 1 els Toronto Raptors després d'imposar-se en el tercer partit per 102 a 98. A 5:43 del final, els locals guanyaven de 15, però l'equip canadenc ha remuntat. Patrick Patterson (17 punts, 5 rebots) ha disposat de 2 tirs lliures per empatar a 98 a 19 segons del final, però l'aler pivot els ha fallat tots dos. En aquest final ajustat, dos veterans com Joe Johnson (29 punts) i Paul Pierce (18 punts, 5 rebots) no han repetit les errades del seu rival, i des de la línia de personal han tancat la victòria dels Nets. DeMar DeRozan, dels Raptors, ha estat el màxim encistellador de l'enfrontament amb 30 punts. Els canadencs no han explotat la superioritat sota les cistelles del lituà Jonas Valanciunas, que ha anotat 10 punts (i ha capturat 10 rebots), però que només ha llançat 4 vegades a cistella.