Ciclisme

Riccardo Riccó arrabassa el triomf de la segona etapa del Giro a Joaquim Rodríguez

Joaquim Rodríguez s'ha quedat a només 25 metres de la victòria en la segona etapa del Giro d'Itàlia. El ciclista català ha saltat del pilot quan faltava un quilòmetre per a l'arribada i ha agafat uns metres d'avantatge que li han permès somiar amb el triomf. Però darrere seu ha atacat un altre grup de corredors que l'han superat en l'últim moment. La victòria ha estat finalment per a l'italià Riccardo Riccó, seguit de Danilo di Luca i Davide Rebellin. A més, Franco Pellizotti ha rellevat Christian Vandevelde al capdavant de la general i s'ha vestit amb la "maglia" rosa.

Actualitzat

Els 207 quilòmetres que han transcorregut entre les localitat sicilianes de Cefalù i Agrigento no han estat pas un camí de roses. Les contínues pujades i baixades de la carretera han obligat els ciclistes a esforçar-se per no perdre comba. Jérémy Roy i David Loosli han protagonitzat l'escapada de la jornada; han arribat a tenir deu minuts d'avantatge, però el pilot els ha agafat quan ha volgut.

Llavors s'ha accelerat el ritme de la cursa. L'Slipstream, que protegia el líder Vandevelde, ha comandat el grup principal abans d'entrar al circuit urbà on s'acabava l'etapa i en el qual no hi ha hagut intents importants d'escapada fins a l'últim quilòmetre, quan el català Joaquim Rodríguez ha provat sort. Semblava que podria aixecar els braços a l'arribada, però els seus perseguidors l'han caçat a 25 metres del final. Riccardo Riccó ha estat el vencedor, per davant de Di Luca i Rebellin.

Zabriskie i Astarloa, fora de combat

El Giro s'ha quedat avui sense un dels especialistes contra el crono, David Zabriskie, que s'ha vist forçat a abandonar després de patir una caiguda en la qual també s'hi ha vist implicat Alberto Contador, que n'ha sortit il·lès. I qui ni tan sols ha pres la sortida ha estat el basc Igor Astarloa perquè uns problemes intestinals l'han obligat a marxar cap a casa.

Classificació general

1. Franco Pelizotti (ITA/LIQ)
2. Christian Vandevelde (USA/TSL) a 1"
3. Chris Sorensen (DIN/CSC) a 7"
4. Danilo Di Luca (ITA/LPR) a 7"
5. Morris Possoni (ITA/THR) a 8"

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut