Raphinha celebra un gol del Barça contra el Sevilla (Reuters)

No és el Mosquit però també pica: Raphinha fa el pas endavant

L'extrem brasiler, titular en absència del lesionat Dembélé, assumeix la responsabilitat i comença a mostrar bons números

Redacció Esport3.catActualitzat

Raphinha Dias va ser una de les apostes més importants monetàriament del Barça 2022-23, però la seva adaptació no va ser immediata. Titular a l'inici de temporada, no va destacar en els primers partits. El canvi de sistema decidit per Xavi, sacrificant un dels dos extrems per un quart centrecampista, el va convertir en suplent, i des de la banqueta no va completar actuacions gaire consistents.

Amb tot, va aconseguir fer l'únic gol del Barça al Sadar (0-1), en un triomf en inferioritat numèrica per l'expulsió de Lewandowski que va valer el seu pes en or. En els últims partits, amb la lesió de Dembélé, se li exigia a Raphinha un pas endavant, i el brasiler dels 55 milions d'euros l'ha fet: en els últims quatre partits com a titular ha completat dos gols i dues assistències, i ha ofert la sensació de perill que se li demana a l'únic extrem de l'equip.

Segons s'apunten, les claus d'aquest ressorgiment serien seguir els consells de Deco i la seva familia més propera, i la millora en la presa de decisions i accions a fer durant un partit.

Les xifres que desmenteixen el seus 'hater'

Raphinha suma 4 gols i 4 assistències a la Lliga, i 6 gols i 8 assistències en el còmput de totes les competicions. Unes xifres similars a les que suma Dembélé, que porta 5 gols i 5 assistències a la Lliga i 8+7 entre totes les competicions. El francès marca un gol cada 231 minuts i l'índex del brasiler és lleugerament superior (un gol cada 254 minuts). Però, ara que Raphinha té continuïtat, comença a oferir números semblants als del "mosquit" per bé que el seu joc pugui ser menys vistós. I el Camp Nou li ho va començar a agrair, ovacionant-lo diumenge quan va ser substituït en els minuts finals.