Tenis

Rafa Nadal avança el que els seus fans prefereixen no sentir: ni parlar-ne d'any d'homenatge

El manacorí, que ha reaparegut amb derrota al quadre de dobles de Brisbane, apunta la data que marcarà el seu futur

Redacció Esport3Actualitzat

Penjar la raqueta o seguir competint. Aquesta és la shakespeariana qüestió que ronda des de fa un any pel cap de Rafa Nadal. La inèrcia del campió de 22 títols de Grand Slam, no obstant, és encara amb 37 anys, i serà sempre, la de tornar a les pistes.

Després d'un 2023 aturat per recuperant el seu peu esquerre i minimitzant els efectes de la síndrome de Muller-Weiss que tant li fa la guitza, el manacorí ha tancat l'any amb l'anunciada reaparició a Brisbane. El quadre de dobles del torneig australià ha estat testimoni del retorn de Nadal, fent parella amb del seu amic i entrenador Marc López.

Que el partit hagi acabat amb derrota enfront dels locals Jordan Thompson i Max Purcell és una anècdota. El balear ha tornat, i ara la pregunta que toca fer-li i és: fins quan? Nadal, actual número 672 de l'ATP encara que faci mal als ulls llegir-ho, l'ha contestada en una entrevista a El País. Apunta a una data que marcarà el seu futur: els Jocs de París 2024.

"Quan arribi a París sabré si és el meu darrer any. I hi haurà un anunci previ. Hauré tingut cinc mesos al circuit i sabré la meva realitat: puc intuir les sensacions però fins que no les palpi no hi puc fer res. Jo estic preparat. Soc conscient que és molt probable que sigui el meu últim any."

A les acaballes del juliol se sabrà. El que no vol de cap manera és un any d'homenatge ovacionat als temples de la seva carrera, com reclamen els seus fans d'arreu del planeta, però lluny del seu nivell habitual: el dia que no pugui competit, penjarà la raqueta. Sigui a l'estiu o més enllà del 2025.

Alguns aficionats de Brisbane estimen Nadal de manera desorbitada
ARXIVAT A:
Rafa Nadal
Anar al contingut