Tenis

Nadal arriba a París disposat a recuperar la corona perduda a Roland Garros

Aquest diumenge comença el torneig de Roland Garros, el més prestigiós del món del tenis sobre terra batuda. Rafael Nadal ja és a París, disposat a acabar de posar-se a punt per intentar guanyar el torneig i, de passada, recuperar la condició de número 1 del món. Perquè això passés, el manacorí hauria de guanyar el títol i Roger Federer no hauria de passar dels quarts de final. Nadal arriba a París després de guanyar els Masters 1000 de Montecarlo, Roma i Madrid de forma consecutiva i amb l'objectiu de treure's l'espina de la temporada passada. Aquest divendres s'ha fet el sorteig del quadre final i Nadal tindrà un debut plàcid contra el desconegut francès Gianni Minna, número 653 del rànquing mundial.

Actualitzat
Rafael Nadal, quatre vegades campió de Roland Garros i que l'any passat va tallar la seva ratxa victoriosa en caure als vuitens de final del torneig, va assegurar ahir que el seu Grand Slam de París "va començar fa bastant temps, no aquesta setmana". Després d'uns dies a Mallorca, on s'ha entrenat una mica i ha aprofitat per descansar, Nadal va aterrar ahir a París, on accelerarà la seva preparació abans de conèixer aquest divendres el quadre que l'espera si vol arribar a la final del 6 de juny.

Fidel al seu costum, el tenista mallorquí s'allotjarà en el recòndit hotel en què cada any descansa quan disputa el Grand Slam de París, sense que la derrota de l'any passat davant el suec Robin Soderling, que el va privar de la seva cinquena Copa dels Mosqueters consecutiva, l'hagi fet canviar d'hàbits.

En un excel·lent estat de forma després de guanyar a Montecarlo, Roma i Madrid, els Masters 1000 de terra batuda, superfície en la qual aquest any encara no ha perdut cap partit, Nadal arriba amb la dosi extra de confiança que li aporta haver derrotat diumenge passat el suís Roger Federer. Precisament Nadal podria recuperar la condició de número 1 del món si guanya a París i el suís no passa dels quarts de final.

Debut plàcid per als favorits

Rafa Nadal tindrà un debut plàcid sobre la terra batuda de París. El quatre vegades campió de Roland Garros s'enfrontarà a la primera ronda del Grand Slam contra el desconegut francès Gianni Minna, que ocupa el lloc 653 del rànquing  mundial de l'ATP.

El defensor del títol i número u del món, el suís Roger Federer, començarà el torneig enfrontant-se contra l'austríac Peter Luczak, 71 del món.

El sorteig celebrat aquest divendres també ha emparellat la resta de favorits. El serbi Novak Djokovic, tercer millor jugador del món, tindrà com a rival en primera ronda el kazakh Ievgueni Korolev (73), mentre que l'escocès Andy Murray, quart de la classificació, se les haurà amb el francàs Richard Gasquet (68).
Anar al contingut