Jocs Olímpics d'hivern

Mònica Bosch "L'oportunitat que tenim per demanar els Jocs Olímpics és única i irrepetible"

Excampiona d'Espanya d'eslàlom, Mònica Bosch, és des d'aquesta setmana la cara visible de la candidatura olímpica del 2030

Actualitzat

Mònica Bosch, que la setmana passada va deixar la presidència de la Federació Catalana d'Esports d'hivern per dedicar-se en cos i ànima a la candidatura olímpica, creu que ara és el millor moment per demanar uns Jocs Olímpics d'hivern:

"Tenim a favor que els Pirineus mai han organitzat uns Jocs d'hivern, tenim una ciutat amb el prestigi mundial de Barcelona i les federacions internacionals que estan encantades i que ho veuen amb bons ulls, igual que el Comité Olímpic Internacional. No podem deixar perdre aquest moment. És una oportunitat única i irrepetible."

La nova coordinadora de la candidatura Pirineus Barcelona 2030 també té molt present la gent que hi està en contra:

"Totes les opinions són respectables, però jo els diria que primer haurien d'escoltar la informació sobre el projecte per poder decidir quin és el seu posicionament. L'objectiu és aportar els màxims beneficis per al territori i tot això ho hem de fer conjuntament amb la gent del territori."

 

En els pròxims dies es donarà a conèixer el projecte definitiu i les subseus. La majoria de les proves de neu es faran al Pirineu català llevat de les nòrdiques que es faran a Aragó per un tema d'altitud. El gel quedarà repartit entre Catalunya i Aragó i les proves de bobsleigh, luge, skeleton i salts de trampolins es faran a fora, als Alps o, possiblement, a Sarajevo. Mònica Bosch diu que no seria sostenible construir instal·lacions infrautilitzades:   

"No hi ha arguments tècnics ni de llegat esportiu per construir aquestes instal·lacions. Per tant, a dia d'avui, tenim molt clar que aquestes proves és millor portar-les fora del Pirineu, a instal·lacions que ja existeixen."

El Pirineu haurà de lluitar contra les ciutats de Sapporo, Vancouver i Salt Lake City. En el cas que el resultat de la consulta del pròxim juliol sigui favorable es presentarà la candidatura a principis del 2023. El COI no té data per a la decisió final.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut