Futbol

Mascherano: "Si Bravo decidís marxar ho entendríem, però tant de bo que es quedi"

Javier Mascherano assegura que el porter xilè no els ha dit res sobre el seu futur i recorda que ell ja es va plantejar marxar al final de la temporada passada "per l'exigència que suposa jugar en un equip com aquest"

Actualitzat

Les respostes més destacades de Javier Mascherano en la roda de premsa d'aquest divendres:

Desajustos defensius: És normal que a aquestes alçades tinguem alguns errors perquè encara no estem fins i a vegades, quan cadascú marxa amb la seva selecció costa tornar a agafar els mecanismes però tenim bones sensacions i mirarem d'anar millorant a cada partit

Messi torna amb l'Argentina: Per a tots els argentins, que Leo torni a la selecció ens deixa tranquils i contents. Quan tens una frustració gran moltes vegades penses a deixar-ho estar. Però tots estem segurs que ell encara té molt per donar al nostre país i encara no és el moment de deixar-ho estar. Dóna tranquil·litat continuar comptant amb el millor jugador que tenim i el nostre líder.

Estat de l'equip: Tenim cansament després del matx tan intens de Sevilla, però tenim ganes de fer un bon partit i aconseguir un bon resultat per aixecar la Supercopa. És el primer títol de la temporada i ens fa il·lusió, perquè és una conseqüència del doblet de la temporada passada. Seria una manera immillorable de començar la temporada després del bon paper que vam fer a Sevilla. Ens agradaria estar més rodats, però el 80% de l'equip hem tingut competicions internacionals aquest estiu i això ho ha endarrerit tot una mica.

Millor plantilla que l'any passat? Quan un equip es reforça ho fa amb l'objectiu de millorar el que tenia l'any anterior. Els fitxatges són molt bons i són molt joves. El club mira no només el present, també el futur, i és un bon auguri que el club treballi per mantenir el nivell.

Bravo al City? Nosaltres no en sabem res, no sabem què hi ha del cert. Si un company ha decidit marxar és perquè creu que és lla millor opció. Tant de bo es quedi amb nosaltres perquè és una peça molt important però no sé quina és la seva decisió. En qualsevol cas, ens ha donat molt aquí. Som professionals i cadascú veu que és el millor per a ell. Claudio és un grandíssim professional i és una gran persona que sempre ha tingut un gran comportament.

Possible sortida: No era una qüestió de valoració perquè aquí sempre m'he sentit valorat. No tinc cap queixa respecte al que el club m'ha donat. Sempre he pogut jugar, però després de tant de temps un es planteja si pot continuar a aquest nivell, estar a l'alçada del que exigeix fer part d'aquest equip, i a final de la temporada m'ho vaig plantejar. Al final, em sento agraït perquè el club continuï confiant en mi i cregui que puc seguir jugant en un club tan exigent com el Barcelona.

Quart davanter: Jo tinc les facultats per dir si és necessari o no. Hi ha una directiva, un director esportiu i un entrenador, i prenen les seves decisions. A partir d'aquí, puc dir que Munir ha fet una gran pretemporada i en dos anys amb nosaltres puc observar com ha crescut, i estic content per ell. Després, no puc valorar quines són les decisions.  

Alternança de porters: Els capitans no hem intercedit, no crec que ens correspongui posar-nos en les decisions personals. Sí que puc dir que són dos grandíssims porters. Per nosaltres, seria ideal comptar amb tots dos i també amb Jordi Masip.

Umtiti: La possibilitat de tenir minuts és per a tots perquè ell està en condicions de jugar immediatament. És un gran jugador com ho va demostrar a l'Eurocopa, on va entrar en una situació difícil i es va fer amb un lloc de titular fins al final. Ell i els altres nous ens donen l'opció de tenir una plantilla més completa i de lluitar amb més recursos pels títols. Té moltes qualitats i per això el va fitxar el Barça. Té un estil molt adequat per al joc del Barça.  

Tornar al mig del camp?: Com a professional un ha d'estar preparat per jugar on l'entrenador et posi. Per tenir opcions s'ha d'entrenar bé i tenir una bona predisposició. I després l'entrenador tria quan i on.

Els galons: No em sento especial. Pel fet de portar més temps que la majoria aquí em vaig sentint important, però en el sentit de mirar de complir amb el meu rol de la millor manera possible. El fet de ser quart capità no ha canviat res. A un el trien per ser com és, per tant no es tracta de canviar. Per a mi va ser un motiu d'alegria tenint en compte que no sóc nascut aquí, però crec que tampoc he d'atribuir-me responsabilitats que no em corresponen.  

Els rumors distreuen? Nosaltres ja sabem conviure amb això. No ens afecta gaire la proliferació de rumors. Sobretot els que portem temps en això sabem que és el que passa. I el remei és entrenar-se el millor possible.

Sergi Roberto: La temporada passada va mostrar tot el seu potencial jugant en moltes posicions. Esperem que no jugui de central. La seva millor virtut és la capacitat per entendre el joc, la seva intel·ligència. Això fa que pugui jugar tan bé en diferents posicions. Això és un plus per a l'entrenador.

Cesc al Madrid? Hi ha una pila de rumors, no en sabem res. Avui en dia tot és possible. Sabem que Cesc està molt identificat amb el Barça pel seu pas a la Masia i també pel primer equip, però ell veurà què és el millor. Un com a professional prova de prendre decisions que creu que són bones per a ell i jo no sóc qui per jutjar-ho.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut