futbol

Mapi León i Patri Guijarro abandonen la selecció: "No han sigut les maneres ni les formes"

Les blaugranes han estat les dues jugadores que han deixat la concentració i no rebran cap sanció

Redacció Esport3Actualitzat

Mapi León i Patri Guijarro són les dues internacionals que abandonen la concentració de la selecció espanyola a Oliva, al País Valencià. Les dues jugadores del Barça ja no van ser presents al Mundial d'Austràlia i des de fa un any mantenen la seva renúncia per fortes desavinences amb l'RFEF.

Abans de marxar han volgut atendre els mitjans per explicar la seva posició.

"Volem explicar el perquè. És una realitat que la situació per a nosaltres dues és diferent de la resta de companyes. No han sigut les millors formes i maneres de tornar. Això és un procés."

"Sí que és veritat que la nostra situació és diferent que la de la resta de companyes. És difícil i dur i mentalment no estem a punt." 

Tot i això, han celebrat que hi estigui havent canvis.

"Estem contentes perquè és veritat que, a poc a poc, s'estan fen canvis. I estem donant suport a les jugadores."

Montse Tomé va decidir cridar-les a la seva primera convocatòria com a seleccionadora. Una decisió que Mapi León va criticar durament a l'aeroport camí de València.

"La meva posició sempre ha estat molt clara, no he canviat mai d'opinió. Sentim el suport de la gent, però potser no de qui n'hauríem de tenir."

Cap de les dues serà sancionada per abandonar la concentració, tot i que la llei de l'esport així ho dictamina. Això és el que ha confirmat Amanda Gutiérrez, presidenta del sindicat de futbolistes Futpro, després de reunir-se amb Víctor Francos, president del Consell Superior d'Esports, i Rafael del Amo, responsable del futbol femení de l'RFEF.

Acord in extremis

Després de prop de sis hores de reunió entre les jugadores de la selecció espanyola, la Federació i el Consell General de l'Esport, 21 de les 23 futbolistes han decidit quedar-se a la concentració.

Les jugadores han acordat crear una comissió a tres bandes, amb la mateixa Federació Espanyola i el Consell Superior d'Esports, per impulsar els canvis estructurals que reclamen. Entre els acords han ratificat que Montse Tomé seguirà, de moment, com a entrenadora.

Per tant, Espanya jugarà els dos partits previstos de la Lliga de les Nacions. El primer, aquest divendres contra Suècia.

 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut