Maneta blaugrana a l'equip revelació just abans del clàssic (5-0)

No hi ha hagut color. El Barça ha passat per sobre de l'equip de moda de la Lliga com una piconadora des del primer moment. Dos gols de Cesc, un de Cuenca, un d'Alexis i un altre de Messi han completat una maneta que fa recobrar l'optimisme a l'afició blaugrana després de la inesperada patacada a Getafe. Els blaugranes es tornen a situar a tres punts del Reial Madrid una setmana abans del clàssic. Precisament abans d'aquest partit, a la llotja del Camp Nou s'ha fet un homenatge a l'expresident blaugrana Josep Sunyol.

El Llevant no ha estat ni de bon tros el pitjor rival que ha visitat el Camp Nou i, tot i així, ha pagat cares les seves llacunes defensives i l'enorme efectivitat que han tingut aquesta nit els blaugranes especialment a la primera meitat en què dels quatre xuts a porta, tres han acabat a la xarxa visitant. Ha estat un partit plàcid per al Barça amb l'únic contratemps de la lesió de Puyol, que ha hagut de retirar-se als 36 minuts mig marejat després de topar amb Koné.

La història del partit s'ha començat a escriure molt aviat. En la primera arribada blaugrana, Cesc ha fet l'1-0 amb un xut ajustat al pal en aprofitar-se d'una combinació de seda entre Messi i Iniesta. Mitja hora més tard, el migcampista d'Arenys ha rematat de cap una falta servida per Xavi per anotar el segon i, abans del descans, Cuenca ha matat definitivament el partit amb un llançament creuat al primer toc després d'una altra triangulació de fantasia, un altre cop, com no, entre Messi i Iniesta.

Els dos últims i relax

El Llevant ha sortit a l'atac quan ha pogut i ha disposat de dues ocasions a la primera part: un cop de cap de Xavi Torres i un cara a cara de Kone amb Víctor Valdés que aquest ha resolt amb la seva habitual eficàcia. A la segona, amb Cesc, Iniesta i Messi fent el que els venia de gust a la línia de tres quarts de camp han arribat els dos últims gols. El quart, del crac argentí al minut 55 i el cinquè, d'una gran bellesa en l'execució, del xilè Alexis al 61. Faltava mitja hora per acabar i el públic en volia més. Però els de Guardiola han anat aixecant el peu de l'accelerador progressivament i potser han preferit guardar forces i, en certa manera, inspiració per al clàssic al Bernabéu d'aquí a una setmana. Marxar al mundial de clubs igualant el Madrid en la classificació seria un bon cop d'efecte a la lliga. Encara que els culers tinguin un partit més jugat.

Homenatge a l'expresident Josep Suñol

Just abans del partit, a la llotja del Camp Nou, s'ha fet un homenatge a Josep Suñol, que va ser president del Barça els anys 1935 i 1936. Una representació institucional del club, amb el president Sandro Rosell al capdavant, s'han trobat amb membres de la família de l'expresident en una cerimònia íntima on s'ha destacat, per sobre de tot, la capacitat de lideratge de Suñol i la seva implicació amb el club, la ciutat i el país.