Iryna Bui (centre), Oleksandra Kononova i Liudmila Liaixenko han completat un podi íntegrament ucraïnès (Reuters)
Jocs Paralímpics

L'equip ucraïnès se situa segon al medaller

Els esportistes ucraïnesos dominen les proves de biatló mentre intenten abstreure's de la dramàtica situació del seu país

Miquel RibasActualitzat

Després de quatre jornades, l'equip paralímpic ucraïnès, format per vint esportistes i nou guies, s'ha situat segon en el medaller amb 17 medalles. La classificació, com era de preveure, l'ha encapçalat la Xina, amb 27, que va abocar molts diners per fer un ampli programa esportiu. Els atletes d'Ucraïna només competeixen en els esports de biatló i esquí de fons. Precisament aquest dimarts, el seu aclaparador domini en biatló, amb set medalles, quatre d'or, els ha permès convertir-se en els gran protagonistes.

En les celebracions l'emoció està a flor de pell i el sentiment de país és una constant entre ells. En les entregues de premis, com és el cas d'Oleksandra Kononova i Irina Bui, no va més enllà. La processó va per dins.

Oksana Xixkova, amb discapacitat visual i una de les figures de la delegació d'Ucraïna, s'ha quedat a un pas d'aconseguir la seva segona medalla d'or. En la tercera jornada es va penjar l'or en la prova d'esprint en companyia de la seva guia, Andri Martxenko. En els 10 quilòmetres defensava la primera posició de  Pyeongchang 2018. No obstant, a la prova de la mitja distància no ha pogut repetir victòria i ha acabat segona, darrere de l'alemanya Leonie Marie Walter.

Malauradament, els esportistes d'Ucraïna tenen el cap i el cor al seu país, que està sent bombardejat per Rússia. Només el caliu de la comunitat paralímpica els està ajudant suportar millor el seu neguit. Podria donar-se el cas que alguns d'ells no tornessin a Ucraïna un cop acabada la seva participació a Pequín.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut