La Penya recupera en l'últim sospir un partit que havia dominat per 29 punts

Cara i creu del FIATC Joventut a l'Olímpic de Badalona en un partit que els verd-i-negres van jugar fregant l'excel·lència en la primera part. Van arribar a dominar per 29 punts el C. B. Canàries, però van patir fins al final per guanyar el partit (92-81).

El FIATC Joventut rebia aquest diumenge un dels cuers de la Lliga, el C. B. Canàries, amb alegria pel retorn de Pere Tomàs i amb l'objectiu de viure un migdia plàcid, amb una victòria reparadora després del mal joc dels últims partits. El pla era bo i ha funcionat durant vint minuts, però, en bàsquet, els partits en tenen quaranta.

Els primers dos quarts, excel·lents. Tant, que els badalonins han aconseguit 61 punts, més que en tot el partit jugat a Saragossa la jornada anterior (57), i amb diferències màximes de 29 punts a favor.

Salva Maldonado ha pogut fer rotar gairebé tota la plantilla, amb confiança en la implicació dels seus homes en defensa i en atac. Tots els jugadors que han sortit a pista han anotat. En especial, la primera part de Fisher, amb quatre triples, ha estat estel·lar.

S'ha arribat al descans amb les bones sensacions de l'inici de temporada, quan la Penya va discutir la Lliga Catalana al Barça Regal i va obtenir bones victòries en l'inici de l'ACB.

El Canàries no ha entrat en el partit fins a la segona part. I els locals, com per cortesia, se n'han anat. Han dimitit tan aviat com el rival ha imprès més intensitat defensiva i s'han ofuscat amb triples precipitats, sense entrar a la pintura. Resultat, cap bàsquet de dos en tot el tercer quart, amb un encert general del 12%. El parcial parla per si sol: 6-25 en deu minuts. Guillén i Blanco, amb 18 i 15 punts, respectivament, han estat el malson de l'Olímpic.

Els verd-i-negres han seguit sense trobar joc durant l'últim quart, i s'han vist per sota (74-77) quan faltaven quatre minuts. Només davant l'abisme de la vergonya han pogut reaccionar.

Fisher s'ha tornat a il·luminar, però aquesta vegada per fer jugar l'equip, posant pilotes sota el cèrcol, on Kuzmic i Gaffney han tingut l'oportunitat d'aconseguir cistelles fàcils o treure'n faltes. La solvència de la Penya en els llançaments lliures (95%) és el que ha acabat precipitant una diferència més àmplia (92-81) del que el Canàries es mereixia per la segona meitat que ha fet.