Esports

El COI manté les dates previstes per als Jocs de Tòquio 2020

Seiko Hashimoto diu que "el contracte d'organització dels Jocs especifica que hem d'acollir els Jocs durant el 2020 i això pot permetre un ajornament". Posteriorment, el màxim organisme olímpic ratifica que els Jocs seran del 24 de juliol al 9 d'agost

Actualitzat

Fins ara, la resposta oficial sempre havia sigut que els Jocs Olímpics es mantenien endavant en la data prevista tot i l'amenaça del coronavirus. Però per primera vegada, Seiko Hashimoto, ministra japonesa pels Jocs, ha admès que la gran prova esportiva es podria ajornar uns quants mesos. "El contracte especifica que hem d'acollir els Jocs durant l'any 2020 i això ens pot permetre un ajornament per uns mesos si cal", ha indicat Hashimoto al Parlament japonès. 

Hashimoto ha aclarit que la data d'inici continua sent el 24 de juliol i que la potestat de cancel·lar els Jocs, si es donés el cas, correspon al COI.

El COI, justament, després d'una reunió d'urgència per analitzar l'evolució del coronavirus ha emès un comunicat assegurant que les dates es mantenen tal com estaven previstes i anima els esportistes a que es continuïn preparant per a la gran cita:

"Tenim un total compromís amb l'èxits dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 que es disputaran del 24 de juliol al 9 d'agost. L'executiva anima els esportistes a seguir preparant els Jocs i els proporcionarà l'última informació disponible. El COI seguirà les recomanacions de la OMS, com a agència de Nacions Unides responsable d'aquest assumpte"  

Thomas Bach ha presidit la reunió d'urgència del COI en què s'han ratificat les dates dels Jocs de Tòquio 2020 malgrat l'amenaça del coronavirus (EFE)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut