Actualitat blaugrana

La lesió de Jorquera obre el debat sobre si el Barça ha de fitxar un porter

L'Euskal Herria-Catalunya era un partit per assaborir el futbol i l'ambient que es va viure, però per Albert Jorquera tindrà un regust ben diferent. El porter del Barça passarà aquest dilluns les proves definitives per confirmar el pronòstic inicial de trencament del lligament encreuat anterior del genoll dret i, molt probablement, serà operat dijous o divendres pel doctor Ramon Cugat. El més probable és que Jorquera es passi sis mesos de baixa, amb la qual cosa la temporada s'ha acabat per a ell. El porter acaba contracte el 30 de juny, però Txiki Begiristain li va oferir la renovació al mateix vestidor de San Mamés. Ara, el problema el té el club per buscar-li urgentment un recanvi.

Actualitzat

De fet, Jorquera no es va fer la lesió en l'última jugada, sinó en l'anterior, quan va disputar una pilota amb Xabi Prieto i va recolzar malament la cama dreta. Sí que va ser durant el llançament del córner que el de Bescanó va notar que el genoll li fallava. Ell mateix es va adonar de seguida de la gravetat de la lesió i el metge de la selecció la va ratificar.

300 euros per dia

El porter de Bescanó ha dit adéu a la temporada al mateix temps que deixa el Barça en una situació compromesa. La secretaria tècnica del club es veu ara amb l'obligació de buscar-li un substitut per aquest període. L'únic consol que tindrà el Barça és l'assegurança que cobrarà per la baixa del de Bescanó.

Segons una pòlissa entre el club i la Federació Catalana, el Barça rebrà 300 euros per dia que Jorquera no pugui entrenar-se ni jugar. Si el porter està apartat dels terrenys de joc durant sis mesos, el club blaugrana podria rebre fins a 54.000 euros. Ara bé, això no li treu la despesa que suposa la incorporació d'un nou porter.

Fitxar o no fitxar?

Oier Olazábal, el jove porter del Barça B, serà el substitut del lesionat Albert Jorquera en la convocatòria per al partit de Copa de dimecres, contra l'Alcoià. La secretaria tècnica, però, haurà de decidir si confia en Olazábal, de només 18 anys, perquè sigui el suplent de Víctor Valdés fins a final de temporada o bé s'estima més fitxar un altre porter en el mercat d'hivern. Olazábal, una aposta personal de l'entrenador de porters Juan Carlos Unzué, va arribar al conjunt blaugrana aquest estiu, procedent del Real Unión d'Irun.

Si, finalment, l'opció és una incorporació de fora, ja han començat a sonar els noms d'alguns possibles candidats. L'argentí del Getafe Óscar Ustari, el fitxatge més car de la història del club madrileny, és a l'agenda del Barça des de fa temps. Al seu actual equip, però, Ustari és el suplent del seu compatriota Abbondanzieri i només ha pogut jugar quatre partits de Lliga. No obstant això, el fet d'haver jugat partits de UEFA li impediria participar amb els blaugrana a la Champions.

Tampoc podria jugar en la competició europea l'alemany Jens Lehmann. El veterà porter de l'Arsenal, que va ser expulsat en la final de la Champions de París davant dels blaugrana, és actualment el suplent de l'espanyol Almunia. En canvi, no tindrien cap problema per jugar en qualsevol competició altres opcions procedents de la Lliga espanyola, com l'exmadridista Diego López, del Vila-real; Mariano Barbosa, del Recreativo, o l'uruguià Fabián Carini, del Múrcia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut