Lliga de Campions

La Juventus viatjarà al Bernabéu amb un gol d'avantatge en superar el Reial Madrid (2-1)

La Juventus supera per la mínima un Reial Madrid sense arguments ofensius després del descans. L'exmadridista Morata ha obert el marcador i Cristiano Ronaldo ha forçat l'empat abans del descans. En la segona meitat, Tévez, de penal, ha donat la victòria als italians

David CarballoActualitzat

Feia 12 anys que la Juventus no arribava a una semifinal de la Champions, i, potser per això, els homes de Massimilliano Allegri han sortit molt motivats i han acabat sumant una victòria per la mínima que els posa en avantatge de cara a la tornada al Bernabéu. La sortida elèctrica dels locals ha agafat per sorpresa un Reial Madrid que ha vist com ben aviat els italians s'han avançat en el marcador. Casillas ha refusat en curt un xut creuat de Tévez i Morata, amb la canya preparada, només ha hagut de posar el peu per fer el primer gol de la nit. El davanter format al planter madridista no ha volgut celebrar el gol contra el seu exequip.

Al Madrid li ha costat espolsar-se el domini d'una Juve que ha mossegat amb una pressió asfixiant. Però els d'Ancelotti han sabut resistir i han aprofitat el seu moment per fer l'empat a un abans de la mitja hora de joc. Una centrada de James l'ha rematat amb el cap i sense oposició Cristiano a la xarxa, aprofitant una errada defensiva impròpia d'un equip italià. El portuguès ha fet el novè gol en la competició i se situa com a màxim canoner de la Champions.

L'empat ha donat ales al Madrid i ha fet recular la Juve, que ha preferit prendre més precaucions per buscar sorprendre en algun ràpid contraatac. Després d'uns minuts de treva, Marchisio ha avisat amb un xut des de la frontal que ha sortit fregant el pal, però l'ocasió més clara ha estat una rematada de cap de James, que, amb tot a favor per marcar, ha estavellat la pilota al travesser.

Tévez desfà l'empat de penal

En l'inici de la represa, els dos equips han sortit amb més precaucions defensives, conscients que un segon gol podia ser decisiu. La Juve, però, ha trobat petroli en una rapídissima contra de Tévez, que ha acabat provocant un clar penal de Carvajal. L'"Apache" ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima amb un xut potent pel centre de la porteria.

Amb el marcador de nou a favor, Allegri ha fet entrar un tercer central donant per bo el mínim avantatge de cara a la tornada al Bernabéu. El Madrid, més espès en atac, ha dominat, però sense crear gaire perill sobre la porteria de Buffon. Amb Sergio Ramos molt imprecís en els desplaçaments en llarg, l'entrada del "Chicharito" Hernández tampoc no ha donat més profunditat a l'atac madridista.

En canvi, l'entrada de Fernando Llorente per Morata ha reactivat una Juve que ha disposat de dues ocasions clares per fer el tercer, les dues protagonitzades per l'exdavanter de l'Athletic, la més clara un cop de cap que Casillas ha pogut desviar amb molts problemes. Amb el xiulet final, l'afició del Juventus Stadium ha celebrat amb eufòria la victòria per la mínima, un botí molt valuós per afrontar amb garanties d'èxit la tornada al Bernabéu, que decidirà el segon finalista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut