Pilota d'Or

Alexia Putellas, Pilota d'Or 2021

L'elecció de la futbolista de Mollet del Vallès com a millor jugadora del món representa una fita històrica per al futbol català. En la nit parisenca també han brillat la setena Pilota d'Or de Leo Messi i el Trofeu Kopa de Pedri

Redacció Esport3Actualitzat

Alexia Putellas ha estat premiada amb la Pilota d'Or 2021. La jugadora de Mollet del Vallès, que de ben petita ja somiava en ser futbolista, arrodoneix amb el màxim premi individual una temporada perfecta, on ha aconseguit el triplet amb el FC Barcelona. Alexia és la primera catalana en escriure el seu nom a aquest guardó en categoria femenina, que només han guanyat la noruega Ada Hegerberg (2018) i la nord-americana Megan Rapinoe (2019).

"Espero que estiguis orgullós de la teva filla". Putellas ha recordat la figura del seu pare, mort quan ella tenia 17 anys, i ha aprofitat per felicitar el seu equip en el seu 122è aniversari, tal com havia fet abans Messi a les xarxes. Com no podia ser d'una altra manera, la famíllia d'Alexia ha esclatat d'emoció quan ha escoltat el veredicte:

En aquesta fita històrica del futbol català, les jugadores que han completat el podi amb Putellas són la seva companya Jennifer Hermoso, segona, i l'australiana del Chelsea Sam Kerr, tercera. Una altra blaugrana que apareixia a les travesses, la neerlandesa Lieke Martens, ha quedat cinquena però molt aprop de fer realitat un podi plenament blaugrana, a només 6 punts s'ha quedat. El Top5: 

  1. Alexia Putellas (FC Barcelona): 186 punts
  2. Jennifer Hermoso (FC Barcelona): 84 punts
  3. Samantha Kerr (Chelsea): 46 punts.
  4. Vivianne Miedema (Arsenal): 46 punts
  5. Lieke Martens (FC Barcelona): 40 punts

Leo Messi, setena Pilota d'Or

Una més per la col·lecció de Pilotes d'Or de Leo Messi. La setena. L'argentí ha culminat una temporada carregada d'emocions, tant bones com dolentes, amb una alegria. L'any en què ha aixecat la Copa del Rei i ha sumat el vuitè premi Pitxitxi amb el Barça, així com la Copa Amèrica amb la selecció, Messi va haver de deixar Barcelona i mudar-se a París entre llàgrimes, per defensar la samarreta del PSG.

Li ha entregat el trofeu el seu excompany, amic i veí Luis Suárez, amb qui s'ha fos en una llarga abraçada. Després, quan li ha tocat adreçar-se a l'auditori, Messi ha subratllat que mai havia imaginat reunir tantes condecoracions.

Pedri, Trofeu Kopa al millor jugador jove del món

La gala de la Pilota d'Or 2021 havia començat amb la sorpresa de conèixer la identitat dels dos portadors dels principals guardons de la nit que han estat els corredors de la Fórmula 1 Fernando Alonso i Esteban Ocon, companys a l'escuderia Alpine.

El primer premi de la nit se l'ha endut un jugador del Barça. La revista France Football ha reconegut a Pedri González com el millor jugador sub-21 del món i li han entregat el Trofeu Kopa que el jugador canari de 19 anys ha recollit emocionat

El discurs d'agraïment de Pedri ha estat un missatge compromés i sentit. El canari, que ha començat dirigint-se a Leo Messi, present a la platea, per donar-li les gràcies per com el va ajudar en el seu procés d'integració al vestidor blaugrana, ha tingut un record pels seus veïns de La Palma, afectats per l'erupció del volcà Cumbre Vieja, i ha reclamat fer un consum responsable dels plàstics.

El canari també va saber fa uns dies que la revista Tuttosport li atorgava el Golden Boy 2021, considerant-lo el millor jugador jove d'Europa.

Una gala amb dos nous premis

L'organització de la Pilota d'Or ha informat aquesta mateixa tarda d'una novetat, com és que aquesta nit s'entregaran dos premis nous. El primer dels dos guardons ha reconegut el "Màxim golejador de l'any" i ha estat pel golejador del Bayern de Munic Robert Lewandowski. , mentre que l'altre premi ha estat pel Chelsea anglès com a "Millor club de l'any".

Durant la cerimònia també s'ha fet entrega d'un reconeixement habitual d'aquesta gala, com és el Premi Yashin al millor porter, que ha anat a parar a les mans de l'italià Gianluigi Donnarumma, que aquest estiu ha deixat el Milan per recalar al PSG.

El glamour de la catifa vermella

L'entrada dels convidats ha estat el clàssic moment pel glamour, la catifa vermella i el "photocall". L'arribada de la delegació culer al Teatre Chatelet, amb el president Joan Laporta al capdavant, ha estat enrregistrada per les càmeres de l'organització: 

Laporta, al 'photocall' de París amb 4 de les 5 nominades blaugranes a la Pilota d'Or
Laporta, al "photocall" de París amb 4 de les 5 nominades blaugranes a la Pilota d'Or

El compte enrrere de la categoria masculina

France Football ha començat a desgranar a mitja tarda els noms de la classificació final de la Pilota d'Or 2021, però per mantenir la intriga fins a la gala han seguit la tradició de presentar-los en ordre invers. Poc després de començar aquest compte enrere, han publicat la posició de l'únic blaugrana que optava al guardó, Pedri, que amb només 19 anys ha estat reconegut com el 24è millor futbolista del món. Dos llocs més amunt, en la 26a posició, ha quedat el català del Vila-real, Gerard Moreno.

A banda de felicitar el jugador canari, que segueix sent un dels favorits per aixecar el trofeu Kopa al millor sub21 del món, el FC Barcelona també ha anat informant a les xarxes socials de l'aterratge de les seves delegacions a París, així com dels moments previs a la gala

Neymar, el pitjor classificat del PSG

El jugador brasiler Neymar s'haurà de conformar en ocupar la 16a posició del rànquing i ser el jugador del seu equip més endarrerit. Per davant tindrà el porter Donnarumma i els seus companys de davantera Mbappé i Messi, el gran favorit. Als seus 29 anys, la millor classificació de Neymar va ser el tercer lloc aconsseguit els anys 2015 i 2017. Aquest dilluns s'ha conegut l'abast de la seva última lesió, per culpa de la que s'estarà un mes i mig de baixa.

Per la seva banda, un dels jugadors cridats a ocupar els llocs d'honor en futures edicions de la Pilota d'Or, com és el davanter noruec Erling Haaland, també s'ha quedat fora del Top10, veient-se en la 11a posició.

I per cert, Evra tenia raó:

 

 

ARXIVAT A:
Pilota d'Or
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut