Bàsquet

Kerem Kanter no viatjarà a Istanbul amb el Joventut per risc de ser detingut

L'aler pivot de la Penya és germà d'Enes Kanter, jugador dels Celtics i un dels qui més obertament s'han oposat a l'actual president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan

Actualitzat

El Joventut de Badalona tindrà la baixa de Kerem Kanter de cara al partit corresponent a l'Eurocup que aquest dimecres jugarà a la pista del Darussafaka. I no és que el jugador turc estigui lesionat o malalt sinó per prevenir possibles represàlies per part d'aficionats o, pitjor, de les autoritats turques. L'aler pivot verd-i-negre és germà del jugador dels Boston Celtics Enes Kanter, una de les personalitats que més activament s'ha oposat a l'actual president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, a qui ha qualificat fins i tot de "Hitler del segle XXI".

Al gran dels Kanter li van enretirar el passaport turc a falta de poder-lo empresonar. El seu germà, menys actiu que ell però igualment oposat a la política d'Erdogan, ha optat per no prendre riscos i no viatjarà a Istanbul.

Fa escassament un mes, Kerem explicava la situació de la família en una entrevista a Movistar +:

"Tinc moltes ganes de jugar a Istanbul. No viatjo al meu país des del 2015 o 2016. Als meus pares no els permeten abandonar Turquia. Ni tan sols els deixen tenir contacte telefònic amb el meu germà. Per això vull fer de pont entre els meus pares i el meu germà. Ell tindrà el passaport nord-americà d'aquí un parell d'anys i ja podrà viatjar. I els meus pares el recuperaran. Hem de mantenir-nos esperançats."

El petit dels Kanter es mostrava convençut que no tindria problemes per tornar al seu país:

"Segur que hi haurà part d'aficionats que no seran gaire amistosos amb mi, però no crec que el govern faci res contra mi. No crec que tingui problemes per entrar i sortir del país. Al capdavall, només es tracta d'un partit de bàsquet, dues cistelles i una pilota. Només vull fer la meva feina i aportar tanta energia com pugui."  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut