Inici ple d'entrebancs per a Marc Márquez a Sepang
Inici ple d'entrebancs per a Marc Márquez a Sepang
MotoGP

Inici ple d'entrebancs per a Marc Márquez amb la nova Ducati

Acaba 9è i Jorge Martín domina amb Pedro Acosta segon en els primers testos de Sepang

Molt castigat per la mecànica, Marc s'ha hagut de passar una bona estona al box assegut esperant que els tècnics de l'equip Gresini arreglessin els problemes de la Ducati. Tot i això, al final del dia ha salvat els mobles amb el novè millor temps, a 0.670 segons del millor, Jorge Martín. Marc ha patit una petita caiguda, sense conseqüències. Ell mateix ha tornat amb la moto al garatge, on la feina ha estat molt intensa. Aquest vespre treballarà amb els tècnics per mirar de rebaixar el temps en la segona part del circuit, que és on perd més. Aquest primer dia del test col·lectiu del 2024 deixa un sabor agredolç al de Cervera que demà mirarà d'esvair. Encara que la distància respecte a Martín no és gaire gran, el campió del món confiava estar més a prop.

Jorge Martín, el més ràpid

Qui ha acabat ben satisfet és Jorge Martín, el subcampió del món, que ha dominat gairebé tota la jornada i ha anotat el millor temps. Ha estat l'únic a rodar per sota del minut 58 segons, amb un ritme molt consistent i fent gala d'una gran velocitat. No ha estat un sorpresa, però el que ha donat la campanada ha estat el debutant Pedro Acosta. Amb la KTM de l'equip GasGas, el murcià ha volat sobre l'asfalt de Sepang. Segon millor temps davant d'un altre pilot sorpresa, Fabio Quartararo, amb la nova Yamaha, més potent, amb més velocitat punta que la de la temporada passada.

 

Acosta sorprèn i Quartaro entra en el top 3 amb la nova Yamaha

Acosta va ser el més ràpid en el shakedown de fa uns dies, reservat a provadors i novells, però avui, amb tots els pilots de la graella en pista, ha tornat a demostrar la seva rapidesa i que té molt futur a MotoGP, després d'haver quedat campió del món de Moto3 i Moto2 en només tres anys.   El mateix Marc va dir que no li estranyaria gens que el murcià acabés dins dels 5 primers a finalitzar els tres dies d'entrenaments.

Acosta, segon, obté el "títol honorífic" de ser el millor de KTM, en superar de  mig segon Brad Binder, de 8 dècimes Jack Miller i de més d'un segon Augusto Fernández.  El trio capdavanter el formen tres marques diferents: Ducati, Yamaha i KTM.

Avui molts pilots s'han dedicat a fer moltes proves amb els elements diferents que han incorporat les motos, especialment en l'apartat aerodinàmic. Entre ells, el campió del món Pecco Bagnaia, 16è classificat, que ha patit una caiguda lleu, o Aleix Espargaró, 13è.

Bona jornada per a Maverick Viñales, 6è; Àlex Márquez, 7è, i Àlex Rins 11è. També per a Johann Zarco, que, amb l'Honda de l'equip satel·lit LCR, ha estat el millor dels pilots de la marca de l'ala daurada amb el desè lloc.

Raúl Fernández ha patit una caiguda esgarrifosa i ha sortit catapultat de la seva Aprilia, però després de passar revisió al centre mèdic del circuit ha continuat els entrenaments.

 

 

 

 

Anar al contingut