Fórmula 1

Fernando Alonso, obligat a no cometre errors al circuit de Suzuka, escenari on són favorits els Red Bull

Després d'haver aconseguit dues victòries consecutives als Grans Premis d'Itàlia i Singapur, Fernando Alonso (Ferrari) haurà de pilotar a la defensiva aquest cap de setmana al Gran Premi del Japó, que es disputa al circuit de Suzuka, que "a priori" no beneficia les característiques de l'F10. Tot i que el Ferrari ha anat evolucionant cursa rere cursa i funciona bé a gairebé tot tipus de circuit, pocs dubten que als revolts ràpids de Suzuka els Red Bull del líder del Mundial, l'australià Mark Webber, i de l'alemany Sebastian Vettel, que va guanyar l'any passat, són els favorits.

Actualitzat
Una victòria de Vettel, que també va assolir l'any passat el primer lloc en la formació de sortida, un segon lloc de Webber i un tercer d'Alonso, que assegura que per guanyar aquest any el Mundial cal acabar sempre al podi en les curses que falten, faria que augmentés l'avantatge de l'australià al capdavant de la classificació a 14 punts, amb Alonso i Vettel igualats en puntuació en el segon lloc.

Webber, que fins ara només ha deixat de puntuar en una ocasió, a València, després del seu vol terrorífic, disposa d'una gran oportunitat al Japó d'anar-se consolidant en el primer lloc i emparat en el liderat, correrà amb una calculadora a la mà per no prendre riscos innecessaris i tractar de mantenir el seu primer lloc quan arribi l'última cursa a Abu Dhabi, i si pot ser amb més de vuit punts d'avantatge.

Ferrari seguirà aportant petites millores aerodinàmiques als seus cotxes, però malgrat tot resulta de moment difícil creure que puguin seguir el ritme dels Red Bull, els pilots de la qual lluitaran entre si per assolir la victòria i això és un aspecte del qual es pot beneficiar Fernando Alonso, que a més hauria de comptar amb l'ajuda del seu company d'equip, el brasiler Felipe Massa.

El president de l'escuderia Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, ha demanat obertament i clarament a Massa que ajudi Fernando Alonso a conquistar el Mundial, restant, que ho faci és una altra història. Els McLaren-Mercedes dels britànics Lewis Hamilton i Jenson Button, tampoc ho tindran fàcil a Suzuka, i com Alonso haurien d'esperar a veure com evolucionen els esdeveniments i només la pluja, que pugui caure dissabte i diumenge, podria ajudar-los com ja va passar a Spa.

Hamilton ha tingut dos abandons consecutius després de patir col·lisions amb Massa, a Itàlia, i amb Webber, a Singapur. De líder del Mundial ha passat a tenir molt compromeses les seves possibilitats d'aconseguir el títol que, encara que matemàticament és possible (és tercer a vint punts de Webber), està obligat a no cometre més errors.

Jaume Alguersuari (Toro Rosso) va realitzar l'any passat una de les seves millors curses al circuit de Suzuka i encara que aquesta temporada el cotxe no sembla tan competitiu, l'objectiu a entrar en Q3 per primera vegada pot ser realista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut