El Fenerbahçe es va retirar del partit (EFE)
Futbol

Escàndol a Turquia: El Fenerbahçe abandona el partit

El Galatasaray, campió de la Supercopa turca, pràcticament sense jugar el partit

La Supercopa turca entre el Galatasaray i el Fenerbahçe passarà a la història del futbol. Un enfrontament amb un escenari que ha canviat de protagonistes i que ha presentat una imatge peculiar, que mai s'ha vist. El Galatasaray s'ha proclamat campió, però aquesta ha estat la nota menys important del partit.

Abans de res, la final s'hauria d'haver celebrat a l'Arabia Saudita, però els clubs es van negar a fer-ho davant el rebuig del govern saudita d'autoritzar diversos homenatges al fundador de la República de Turquia. No s'ha arribat a cap acord, i per això el partit s'ha acabat disputant aquest diumenge 7 d'abril a Turquia, a Sanliurfa.

El conflicte amb el govern

El Fenerbahçe es troba actualment en una "guerra" oberta amb la Federació de Futbol de Turquia, després dels greus incidents davant del Trabzonspor, que els considera un maltractament. Per això, i arran d'aquesta disputa que tenen, el Fenerbahçe va decidir prendre una mesura de la qual ja va advertir el seu vicepresident. El president del Fenerbahçe, Ali Koç, va comentar la jugada en roda de premsa:

"És hora de reiniciar el futbol turc. Hi ha personal qualificat a Turquia per fer això. És aquest el sentit de la rebel·lió justificada del nostre club. La imparcialitat, la competència lleial i l'ètica esportiva han de passar a primer pla".

"Les injustícies que vivim, les conspiracions de l'organització terrorista, l'intent d'assassinat del nostre equip de futbol, l'intent de linxament dels nostres futbolistes al nostre darrer partit fora de casa"

Què va passar?

El Fenerbahçe va amenaçar de presentar-se a la cita amb l'equip sub-19, i va assegurar que es retirarien del camp abans de complir-se els 90 minuts. I així ho van fer, concretament al primer minut de partit.

El jugador Mauro Icardi va avançar el Galatasaray al segon 50 de partit, moment en què els joves del Fenerbahçe van decidir abandonar el terreny de joc. Així, el partit es va donar per acabat i la final va quedar en mans del Galatasaray (3-0).

El paper del Galatasaray

Els jugadors del Galatasaray anaven contemplant l'escena, i fins i tot van aplaudir els joves com a mostra de solidaritat.

El Galatasaray celebra que és campió de la Supercopa.((EFE))

No obstant això, van celebrar el títol com si l'haguessin lluitat fins al final. Finalment, van jugar un partit d'entrenament contra els suplents per entretenir tots els espectadors que van pagar l'entrada per veure la final.

 

Anar al contingut