Parra, en una acció de la final entre el Barça i el Manresa
Parra, en una acció de la final entre el Barça i el Manresa
Bàsquet

El Barça guanya la 24a Lliga Catalana contra un Manresa combatiu (81-79)

L'equip de Roger Grimau remunta un partit vibrant que s'ha decidit en els últims segons

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ha guanyat la Lliga Catalana 2023 després d'imposar-se al Manresa per 81 a 79 en un partit que no s'ha decidit fins als últims segons. L'equip de Roger Grimau ha reaccionat després d'anar perdent per 13 punts de diferència al descans (34-47). Els de Pedro Martínez, però, no han dit la seva darrera paraula fins al final, agafats a la inspiració d'un elèctric Brancou Badio, senegalès format al Barça que ha forçat un final d'infart. En l'última possessió del matx, una assistència de Laprovittola cap a Vesely ha posat l'avantatge que acabaria decantant la final. 

El màxim anotador del Barça ha estat Vesely amb 13 punts, mentre que per l'equip manresa Brancou Badio ha acabat amb 25 punts.

Amb aquest, el Barça ja suma 24 títols de la Lliga Catalana i encara amb màxima confiança les semifinals de la Supercopa, que els enfrontarà al Reial Madrid aquest proper divendres.

El Joventut s'imposa en el partit de consolació

El Joventut de Badalona s'ha imposat al Bàsquet Girona per 95 a 101 en el partit de consolació, el del tercer i quart lloc, que s'ha jugat abans de la final. A la mitja part, els de Badalona guanyaven per 31 a 51.

De fet, els de Carles Duran han arribat a guanyar de 23 punts, però en un últim gran quart dels gironins, liderat per un gran Yves Pons, han estat a punt d'aconseguir la proesa. Al final, però, el triomf ha estat per l'equip verd-i-negre. Mindaugas Susinskss, del Girona, ha estat el màxim anotador del partit amb 20 punts. Per part del Joventut, el seu millor jugador ha estat Andrew Andrews amb 18 punts.

Anar al contingut