El Lió guanya el City i es planta a les semifinals de la Champions (Reuters)
LLIGA DE CAMPIONS

El Lió guanya el City i es planta a les semifinals de la Lliga de Campions (1-3)

Els francesos, amb gols de Cornet i un doblet de Moussa Dembélé, han eliminat el Manchester City de Pep Guardiola. Els "citizens" han dominat el partit però no han materialitzat les nombroses ocasions que han tingut. El Lió s'enfrontarà al Bayern de Munic a les semifinals de la Champions

Albert AguileraActualitzat

El partit ha començat amb intensitat i ocasions per als dos equips. Una bona jugada de Sterling no ha acabat en gol per la intervenció providencial de Marçal, que ha desviat a córner una passada mil·limètrica a Gabriel Jesús, quan el brasiler ho tenia tot de cara per fer el primer per als "citizens". A l'altra porteria, poc ha faltat perquè Walker es fes un autogol. El seu rebuig amb el pit l'ha aturat amb dificultats el porter del City.

Les anades i tornades dels dos equips s'ha mantingut fins al minut 25, quan el Lió ha marcat el primer gol. Passada en profunditat cap a Ekambi que mira de plantar-se sol davant Ederson. El central català del City, Eric García, ha aconseguit tallar la jugada... però el rebuig li ha caigut als peus de Cornet, que, amb el porter del City a mitja sortida, engalta un xut de rosca que ha entrat a la porteria, ajustat al pal dret.

El gol del Lió ha fet que el City avancés línies i iniciés el setge a la porteria de Lopes, que ha rebutjat amb solvència tots els xuts dels de Guardiola. Un d'ells, de De Bruyne, en un perillós llançament de falta lateral. Les entrades per les dues bandes de Sterling han fet anar de corcoll la defensa del Lió que amb prou feines podia mantenir la possessió de la pilota. La falta d'encert del City, però, han fet que els francesos marxessin al vestidor amb un valuós 0-1 al marcador.

Els jugadors del Lió celebrant el primer gol del partit (Reuters)

A la represa, Guardiola ha posat més pólvora sobre el José Alvalade amb l'entrada de Mahrez, que ha substituït Fernandinho. El Lió, molt ben posicionat, ha anat aguantant les envestides del Manchester City. A l'hora de joc, De Bruyne ha posat a prova Lopes amb un llançament de falta, que el porter del Lió ha rebutjat de manera més vistosa que efectiva. Ha errat la falta, però a la segona que ha tingut, l'holandès l'ha clavada. Mahrez l'ha posada a l'esquena de Sterling que, després d'una retallada perfecta, l'ha deixada a De Bruyne que ha fet el gol de l'empat amb un xut sec i ajustat al pal esquerre de Lopes.

Kevin De Bruyne al moment del gol de l'empat al marcador (Reuters)

El Lió ha reclamat penal de Walker per una empenta dins l'àrea i el City ha fet el mateix per unes possibles mans de Marcelo. Tot plegat just abans de dues bones oportunitats de Gabriel Jesús: la primera avortada per una gran intervenció de Lopes i la segona per una errada del davanter brasiler en la rematada.

A l'altra porteria, màxima efectivitat del Lió. Passada en profunditat de Caqueret que ha deixat passar Ekambi per sota les cames i que ha arribat a Moussa Dembélé. El davanter francès s'ha plantat davant Ederson i l'ha superat, i ha fet pujar l'1-2 al marcador. El City tenia 10 minuts per forçat la pròrroga i l'ha tinguda amb una rematada de Sterling a porteria buida que de manera incomprensible s'ha perdut per sobre del travesser. La sort li ha girat la cara al City i s'ha aliat amb el Lió que a la següent jugada ha fet l'1-3. Un xut aparentment inofensiu d'Aouar no l'ha pogut blocat Ederson i la pilota ha caigut als peus de Moussa Dembélé que, a plaer, ha fet el gol de la sentència dels francesos.

El Manchester City ha quedat eliminat a mans d'un Lió treballador, ben posicionat i molt eficaç, i que es reafirma com el "matagegants" d'aquesta edició de la Lliga de Campions. Després de deixar fora la Juventus de Cristiano Ronaldo i el City de Guardiola, ara s'haurà d'enfrontar en semifinals al Bayern de Munic, en la que serà la repetició de les semifinals de la Champions de fa 10 anys. Els francesos, la teòrica ventafocs de la competició, s'han guanyat la llicència per seguir somiant.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut