El Barça es proclama campió de la lliga (EFE)

El Barça es proclama campió de lliga amb un nou bany al Madrid i un Mirotic descomunal (92-73)

Els blaugranes sumen la dinovena lliga de la secció i tanca la temporada amb un doblet històric. Nikola Mirotic amb 27 punts, Nick Calathes amb 15 i Pau Gasol amb 11 han estat els jugadors més destacats

Xavi LorenteActualitzat

Set anys després el Barça torna a regnar a l'ACB. La llarga travessa pel desert s'ha acabat aquesta nit al Palau amb la conquesta de la seva dinovena lliga espanyola. Els blaugranes han triturat el Madrid en un nou bany de bàsquet per liquidar la sèrie final en dos partits... per la via ràpida! Niko Mirotic, Nick Calathes i Pau Gasol han portat el pes ofensiu d'un Barça que ha excel·lit novament en l'aspecte defensiu.

Al final del partit, s'ha viscut aquest momentàs de Pau Gasol amb Jordi Robirosa.

L'heroi blaugrana del Wizink, Cory Higgins, ha fet la primera cistella del partit. El Barça ha sortit endolladíssim amb Mirotic anotant un triple i un ràpid contraatac (7-0, minut 2). Taylor ha trencat la sequera dels blancs. Els blaugranes han mostrat un encert descomunal (inici amb 7 de 7 en tirs de camp) i una defensa de ferro que han tret de polleguera Laso i el Madrid (16-5, minut 5). Pau Gasol s'ha afegit a la inspiració local amb bones accions ofensives davant Tavares i jugant bé per als companys (26-13, minut 8). El Madrid ha viscut dels triples i poca cosa més en aquest primer quart (26-15, minut 10).

El segon quart no ha canviat res. El Barça ha continuat en mode piconadora i ha anat incrementant encara més les diferències. El Madrid volia però no podia contra una màquina de jugar a bàsquet a les dues anelles. Els blaugranes, conscients que tenien el rival contra les cordes, no han afluixat en cap moment. Una esmaixada de Brandon Davies ha situat el màxim avantatge de la primera part (48-28, minut 19). Al descans, partit gairebé sentenciat (48-30, minut 20).

La segona part ha començat amb intercanvi de cistelles. Kyle Kuric i un Mirotic desencadenat han enviat un missatge clar al Madrid: aquesta lliga serà blaugrana (66-44, minut 26). Tyus ha encapçalat la reacció blanca en uns moments de relaxament blaugrana (66-53, minut 28). El retorn de Gasol a pista ha deixat les coses novament on eren (77-55, minut 30). Ell i Calathes han recordat que això no es podia escapar.

Darrer quart de tràmit en què el Barça ha arribat a guanyar de 25 (89-64, minut 36) davant un Madrid absolutament ensorrat al que se li ha fet etern el partit. El públic del Palau ha viscut la nit perfecta amb un nou èxit per al projecte de Sarunas Jasikevicius. Doblet a la butxaca amb lliga i copa (en finals contra el Madrid) i subcampionat d'Europa després de la final perduda davant l'Efes a Colònia.