FUTBOL

El cosí germà d'Abidal, citat a declarar en el cas del trasplantament de fetge

Gérard Armand està citat com a testimoni pel 8 de novembre. La jutgessa Olalla Ortega va reobrir el cas després de les converses telefòniques en què Sandro Rosell acceptava la tesi que el fetge trasplantat a Abidal era "il·legal"

JORDI SUNYERActualitzat

La titular del jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona ha citat a declarar com a testimoni el cosí germà d'Éric Abidal, Gérard Armand, dins de la investigació sobre el trasplantament de fetge fet a l'actual secretari tècnic del Barça. Segons ha avançat el diari L'Équipe i ha pogut confirmar TV3, la citació és per al 8 de novembre, a les 10 del matí, a la Ciutat de la Justícia.

La investigació al voltant del trasplantament, de la identitat del donant i de la legalitat en tot el procés es va reobrir el mes de gener. Mesos abans, El Confidencial havia publicat unes converses telefòniques en què un interlocutor identificat com a "Juanjo" assegurava a l'expresident del Barça Sandro Rosell que el fetge que es va trasplantar a Abidal era il·legal i que es va difondre que el donant havia estat el seu cosí per evitar un escàndol.

Rosell, en un comunicat enviat des de la presó de Soto del Real, on estava reclòs en règim de presó preventiva, va argumentar que "la conversa s'havia tret de context" i que el seu interlocutor no tenia la informació necessària per fer les afirmacions publicades. "Fins on jo puc acreditar, tant les autoritats administratives com les mèdiques, així com el FC Barcelona van tenir una actuació impecable en tot el procés", va rematar Rosell.

Segons la informació publicada avui per L'Équipe, firmada pel periodista Guillaume Dufy, "Gérard Armand continua vivint a la regió de Tolosa i encara es pregunta si l'operació a què va ser sotmès i el fetge que va donar van servir a Éric Abidal."

Anar al contingut