El Breogán trinxa el Manresa al Nou Congost i la Penya sua per superar el cuer

El Breogán ha apallissat uns manresans que han sumat la cinquena derrota en sis partits, mentre que el Joventut ha necessitat una pròrroga per batre el Saragossa

Xevi BardoletActualitzat

Un drama manresà en el segon quart ha marcat el partit en el Nou Congost. En el primer, el Baxi Manresa s'havia refet d'un mal inici davant la defensa zonal gallega, i amb agressivitat i ritme havia acabat al davant (18-16). Però el segon parcial ha estat terrible.

El Baxi s'ha anat fent petit davant la falta d'encert, els pèssims percentatges en tirs lliures i el poc potencial interior. El Breogán de Veljko Mrsic ha sabut aprofitar-ho, i amb Scott Bamforth dissimulant que els gallecs són els pitjors de la Lliga en triples, ha aconseguit un dolorós parcial de 9 a 24.

Marcus Lee segueix patint davant els pivots rivals (ACB / J. Alberch)

Els de Pedro Martínez s'han conjurat per remuntar els 13 punts de desavantatge i s'han agafat a Harding. El problema és que el nord-americà no ho pot fer tot, i més enllà del seu talent i el de Bortolani, faltaven punts --Waczinski no està en forma. I l'equip no fluïa en atac i descuidava la defensa. El Breogán s'ha atipat amb cistelles realment senzilles. La diferència s'ha disparat fins als 19.

En l'últim quart, Scott Bamforth, 23 punts i 5 de 8 en triples, ha trencat la defensa zonal a la desesperada dels manresans. Ha acabat de rebentar la poca moral local que quedava. Passeig gallec final i dolorós 70 a 106. L'ACB no és la Basketball Champions League, i el Manresa, amb anades i vingudes de jugadors, és ara mateix un equip en construcció que ocupa la penúltima posició.

El Joventut necessita una pròrroga per superar el cuer

La Penya, en un partit molt disputat, ha superat el Casademont Saragossa per 89 a 84. Ante Tomic ha estat el màxim anotador del duel amb 22 punts i el jugador que ha liderat els verd-i-negres a la pròrroga.

Els visitants, amb un joc pausat, han marcat el ritme d'un partit en què els de Carles Duran no s'han arribat a sentir mai còmodes. En el tercer període els catalans han intentat distanciar-se en el marcador, però l'expulsió de Kyle Guy per una antiesportiva i una tècnica han trencat la bona dinàmica i ha tornat a posar els aragonesos dins del partit.

Després de quaranta minuts on ha regnat una igualtat màxima, una cistella de Feliz ha enviat el partit a la pròrroga. Allà, els catalans s'han mostrat molt més sòlids davant un Saragossa superat després de perdre dos dels seus millors jugadors, Sant-Roos i Mekowulu, un per lesió i l'altre per faltes personals.

La Penya, amb la d'aquest diumenge, ja suma tres victòries en sis partits i se situa en la novena posició, fora de la zona que dona accés als play-offs.