El Barça s'imposa al Las Palmas (3-0) en un partit jugat a porta tancada

En un ambient desangelat, l'equip blaugrana ha doblegat a la segona meitat la resistència canària per encadenar el setè triomf a la Lliga. Busquets i Messi (2) han marcat els gols

El Barça s'ha emportat el partit del silenci, un partit que segurament no s'hauria d'haver jugat després de les imatges vergonyoses que s'han vist al llarg del dia, i que finalment s'ha disputat sense públic. Des del punt de vista esportiu són tres punts més per a un equip que manté el seu inici perfecte a la Lliga -21 punts de 21-, però institucionalment, la decisió de continuar endavant amb el partit pot malmetre la imatge de la directiva de cara a una afició afligida pels incidents en diversos col·legis electorals de Catalunya.

L'equip blaugrana ha dominat la pilota en els minuts inicials, però pel que fa a la creació d'ocasions, ja ha estat una altra cosa. El Las Palmas s'ha defensat amb ordre i ha aguantat els primers moments de tempteig del Barça, que només ha pogut inquietar Leandro Chichizola mitjançant una falta llançada per Leo Messi que el porter argentí ha pogut rebutjar.

Passada la primera fase, però, el Las Palmas s'ha espolsat el domini local i ha buscat les pessigolles a la defensa del Barça, sense arribar a inquietar Ter Stegen. Passada la primera mitja hora, Paulinho ha estat a punt d'establir l'1-0. Però la millor ocasió de la primera part l'ha tingut ja al final l'ariet del Las Palmas, Jonathan Calleri, que ha rematat al pal després d'una passada enrere d'Oussama Tannan.

Reaccionen a la represa

El Barça ha sortit amb un altre aire a la represa, amb l'entrada a l'equip d'Ivan Rakitic i Andrés Iniesta  per Paulinho i Aleix Vidal. El croat ha estat a punt de sorprendre Chichizola amb un gran xut des de la frontal i el córner següent, al minut 48, el treu Messi i el remata de cap a gol Sergio Busquets (1-0).

L'argentí ha fregat el seu desè gol a la Lliga en dues ocasions i, finalment, en el minut 70, l'ha trobat després d'una bona combinació amb Denis Suárez que l'ha deixat sol davant del porter. 2-0 i partit liquidat. Però Messi encara ha volgut afegir-hi la cirereta finalitzant una jugada inciada per ell mateix i coontinuada per Rakitic i Luis Suárez (76'). La nota negativa per al Barça ha arribat gairebé al final del partit, quan Iniesta ha demanat el canvi.