Rafael Nadal, en una imatge recent (Reuters)
Referèndum 1 octubre

Nadal confessa que va viure els incidents relacionats amb el referèndum "amb el cor encongit"

El número 1 mundial confessa que li "van venir ganes de plorar" veient certes imatges després d'haver sigut "un país on hem sabut conviure"

Actualitzat

El tenista espanyol Rafael Nadal ha confessat que segueix "amb preocupació i tristesa" els esdeveniments que es viuen des de diumenge a Catalunya, i ha assegurat que "veure la societat en general, no només la catalana, tan radicalitzada, em sorprèn i alhora em desil·lusiona ".

Visiblement entristit, Nadal ha assegurat que "a mi, personalment, em venen ganes de plorar quan veig que en un país on hem sabut conviure i ser un bon exemple al voltant del món arribem a la situació que es va arribar ahir (...) crec que la imatge que hem transmès és negativa ", ha subratllat el número 1 del tenis mundial.

Nadal, que es troba a la Xina per disputar l'Open de Pequín, va assegurar que va estar tot el diumenge "amb el cor encongit", mentre seguia els incidents relacionats amb el referèndum, en una Catalunya a la qual se sent molt unit i "en què he passat moltes èpoques" de la seva vida "i moments importants".

"No és el moment de buscar culpables, que n'hi ha", ha assenyalat Nadal, que assegura que "hi ha hagut gent que ha volgut manipular informació, encenent més del compte la societat, i això ha generat un caos que no hauria de succeir en el segle on som, i encara menys en un país en què som pacífics, al capdavall".

Per a Nadal, l'única solució és "parlar-ho, parlar entre les parts en conflicte, intentar arribar a acords, a punts de trobada, que n'hi ha. Al cap i a la fi, hem viscut junts tota la vida."

Anar al contingut