Ferran Torres el dia que va fitxar pel Barça. (Foto: EFE)
Ferran Torres el dia que va fitxar pel Barça. (Foto: EFE)
Barça

El Barça deu 52 milions d'euros al Manchester City per Ferran Torres

La memòria econòmica del Barça posa al descobert els pagaments del traspàs del davanter blaugrana

Actualitzat

El Barça ha posat a disposició dels socis via web la memòria econòmica corresponent a la temporada anterior i amb data 30 de juny del 2022. La directiva l'explicarà als seus socis compromissaris en l'assemblea que farà el dia del Barça-Celta, el diumenge 9 d'octubre.

Són gairebé cent pàgines d'informació econòmica i hi apareixen detalls significatius del moment actual de l'economia blaugrana i detalls sorprenents d'algunes operacions fetes en el passat.

En la partida dels deutes del club amb altres clubs o entitats esportives en destaca sobretot la dada referent al fitxatge de Ferran Torres: el Barça  encara li deu uns 52 milions d'euros al Manchester City, en un traspàs que es va fixar en un total de 55 milions d'euros més variables. A més, també hi ha pendent un pagament de 2 milions d'euros al València, d'on va sortir el jugador.

Així, el gener passat, el Barça va abonar només tres milions d'euros al club de Manchester. Aquests 52 milions pendents s'han de pagar entre aquesta temporada i les posteriors.

Pagaments pendents per Pjanic, Coutinho i Frenkie de Jong

En aquesta partida de deutes, el club encara té pendent 36 milions d'euros del fitxatge de Miralem Pjanic de la Juventus. L'exjugador ja del Barça va arribar al Camp Nou en l'operació d'intercanvi amb el brasiler Arthur i, segons la informació de la memòria, la Juventus ja no té deutes amb el Barça per Arthur. I també el Barça deu 7.5 milions al Gremio por Arthur

També hi ha quantitats pendents pel fitxatge de Frenkie de Jong de l'Ajax. El club encara té pendents 32 milions d'euros, i s'hi han de sumar 10 milions més pendents del traspàs de Dest. En total, el Barça té pendents més de 40 milions amb el club d'Amsterdam.

Curiosament el nom de Coutinho també apareix en aquest llistat de deutes. L'any 2019 el Barça el va fitxar del Liverpool. El deute blaugrana és pel fitxatge de Coutinho, el gener del 2019 per unes xifres que van rondar els 160 milions d'euros, uns 120 fixos més 40 en variables.

D'aquella operació, el Barça encara té un deute de 14 milions, d'un jugador que ara ja és propietat de l'Aston Villa. Cal dir també que el club anglès encara ha de pagar 10 milions d'euros aquesta temporada al club blaugrana pel brasiler.

 

Anar al contingut