Futbol

El Barça arriba a Granada sabent que li falta jugar una final per aixecar el títol de Lliga

L'equip de Luis Enrique serà campió si guanya un rival que ja no s'hi juga el descens, mentre que el Madrid haurà de superar un Deportivo en crisi i esperar l'ensopegada blaugrana

Actualitzat

Només noranta minuts separen el FC Barcelona de la consecució d'un nou títol de Lliga, el que faria vint-i-quatre en la història del club, i sisè en els últims deu anys. Per arribar-hi,ha de superar una última final, contra el Granada CF, al nou Los Cármenes (17.00).

L'equip andalús ja no s'hi juga res, en aquesta jornada final, després que diumenge passat es va assegurar matemàticament la permanència a Primera Divisió. No obstant això, els jugadors han estat objecte de molta pressió l'última setmana i s'han plantejat com una qüestió d'honor i de professionalitat el fet de no posar les coses fàcils al líder i principal candidat al títol.

Val a dir que el Barça depèn d'ell mateix, però està obligat a guanyar per no cedir el campionat al Reial Madrid, que juga a la Corunya contra un Deportivo que també està salvat, però que ha arribat al final de la temporada sent el pitjor equip de la segona volta i immers en una greu crisi interna.

Un xoc d'onzes de gala

El Granada vol tancar el campionat oferint una alegria a l'afició i sumant tres punts que no deixen de tenir un valor important. El fet de millorar la posició final en la classificació de cara a la temporada que ve li reportaria més beneficis en el repartiment de drets televisius.

El tècnic local, José González, no portarà a terme cap rotació, que hauria estat el normal en un cas en què no hi ha res en joc, i apostarà per un onze titular molt semblant al de les últimes setmanes. Els únics dubtes són el lateral Cristiano Biraghi i el migcampista Fran Rico, que han tingut diverses molèsties, però que han estat convocats a última hora. Són baixes segures, per lesió, el lateral Dimitri Foulquier, el davanter Isaac Success i el central Diego Mainz.

El Barça sembla del tot recuperat del sotrac que li va fer perdre un avantatge de 12 punts en la classificació, i s'acosta a la línia que li va fer dominar amb mà de ferro els dos primer terços del campionat. En les últimes jornades ha aconseguit golejades d'escàndol, cosa que també ha portat Luis Suárez a destacar-se per sobre de Cristiano Ronaldo en la lluita pel Pichichi i la Bota d'Or. ​​L'urugaià ha marcat 11 dels 21 gols que l'equip ha fet en els últims quatre partits.

En els últims cinc, a més, no ha encaixat cap gol, la qual cosa el fa un conjunt d'allò més fiable, i ni tan sols en l'última jornada, contra l'Espanyol, va notar l'absència de Claudio Bravo, el porter habitual en Lliga, ara lesionat. Marc-André ter Stegen tornarà a ser sota pals en aquest partit decisiu.

Fora de la porteria, s'espera que Luis Enrique faci sortir aquest dissabte l'onze de gala més reconeixible de la temporada, amb Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suárez i Neymar.

El Barça serà campió sempre que al final d'aquesta última jornada hagi fet el mateix resultat que el Madrid, o superior (per exemple, si empata i els blancs perden). En tot cas, alçarà el títol si guanya, passi el que passi a Riazor. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut