Mo Farah s'ha imposat en un gran esprint final. (Foto: Reuters)
Atletisme

Edna Kiplagat revalida el títol mundial a la marató femenina i Mo Farah regna als 10.000 metres

La keniana Edna Kiplagat s'ha penjat la primera medalla d'or als Mundials d'atletisme de Moscou. Kiplagat s'ha imposat en la marató femenina amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 44 segons, i ha revalidat el títol mundial que va aconseguir fa dos anys a Daegu. En una altra final destacada de la jornada, el britànic Mo Farah s'ha coronat campió dels 10.000 metres després de superar en un gran esprint final l'etíop Ibrahim Jeilan.

La keniana Edna Kiplagat s'ha penjat la primera medalla d'or als Mundials d'atletisme de Moscou. Kiplagat s'ha imposat en la marató femenina amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 44 segons, i s'ha convertit en la primera dona que revalida el títol mundial que va aconseguir fa dos anys a Daegu. La italiana Valeria Straneo, que ha liderat la cursa fins al quilòmetre 40, ha aconseguit la medalla de plata i la japonesa Kayoko Fukushi ha completat el podi final.

La gallega Alessandra Aguilar ha acabat en una històrica cinquena posició i ha aconseguit el millor resultat de la història per a l'atletisme espanyol en aquesta prova.

Mo Farah, campió dels 10.000 metres

El britànic Mo Farah s'ha proclamat campió mundial dels 10.000 metres i s'ha pres la revenja del Mundial de fa dos anys a Daegu, on es va quedar sense l'or per culpa de l'etíop Ibrahim Jeilan. Farah, actual campió olímpic dels 10.000 i 5.000, ha batut Jeilan en un gran esprint final i s'ha imposat amb un temps de 27:21.71. Jeilan, que defensa el títol mundial, s'ha hagut de conformar amb la plata mentre que el bronze ha estat per al kenià Paul Kipngetich Tanui. El repte de Farah és intentat repetir el doblet que ja va aconseguir als Jocs Olímpics de Londres.